træning på Airtracks – en sund sport

Vi vil alle gerne være så sunde som muligt og derfor ser vi også flere og flere som dyrker sport, spiser korrekte og tager masser af forskellige typer af kosttilskud for netop at forsøge at blive så sunde som mulig.
Danmark er et af de lande hvor flest procent af indbyggerne har et medlemskab til et lokalt fitness center hvilket siger lidt om hvor meget vi faktisk går op i sundhed her i landet (hvor mange som så bruger deres medlemskab er en helt anden snak).
I dag ser vi lidt nærmere på en relativ ny form for træning som har vundet stor indpas rundt om i verden, nemlig Airtrack træning.

Læs også: Vælge den bedste gymnastikmåtte

Hvem bruger Airtracks?

I starten da Airtracks først kom frem var det hovedsageligt gymnaster som benyttede sig af Airtracken. Den var oplagt til de mange spring og øvelser som gymnaster udfører, og derfor benyttes den også stadig i stor stil af gymnaster rundt omkring.
Men også inden for mange andre typer af sport har folk fået øjnene op for de mange muligheder som er i en Airtrack.
F.eks. er det rigtig mange af dem som dyrker cheerleading, en sport hvor der også indgår en del spring, som er vilde med Airtracks. En anden sport som med fordel kan benytte en Air Track er parkour hvor man her har mulighed for at træne de mange spring på en sikker og nem måde. Den ekstra kraft Airtracken giver, gør at det er meget nemmere at lære nye og svære spring, og dette kan være en kæmpe fordel i Parkour frem for at træne nye sprig op af en betonmur. Mange former for sport og træning er nemmere med en sådan gymnastikmåtte. Af alle gymnastikmåtter vil jeg klar sig at Airtracken er den bedste gymnastikmåtte til de fleste former for træning der involvere spring af nogen form. Men også blot til sjov og leg et en glimrende ting at have hjemme i haven. Både til træning og til leg.
Også inden for visser typer af kampsport vil det give rigtig god mening at anvende en Airtrack. Det kan f.eks. være Taekwondo, hvor man har mulighed for at sammen sætte nogle helt fantastiske shows. Forstil dig at du får 30% ekstra højde på din spring, dette giver mulighed for nogle rigtig fede kombinationer som ellers ikke var muligt, og inden for især kampsport ser det vildt imponerende ud.
Stort set alle typer af sport hvor der er spring i, vil i princippet kunne få gavn af en Air track. Derfor ser vi også flere og flere sportsgrene som efterhånden begynder at se muligheden i denne gymnastikmåtte.

Vælg den perfekte Airtrack til din træning eller til hjemmet

Hvilken type Airtrack skal du vælge?

Der findes efterhånden flere hundrede forskellige typer af Airtrack, så det at vælge den rigtige model til dit behov kan være noget af en opgave. Men generelt kan man dog sige, at hvis du blot vil træne enkelte spring hjemme, så kan en Airtrack Mini være en fin løsning til hjemme træning. Vil du gerne træne mindre serier af spring i haven eller inden så er en 10 centimers Air track på 3-4 meter et solidt valg. Til øvende gymnaster eller seriøse atleter, er en 15 cm Airtrack på 4-6 meter en god mulighed. Til sportsklubber og elite gymnaster en model på 20 eller 30 cm og 8-15 meter i længden et bud på en brugbar Air Track. Det er vigtigt du ikke vælger en Airtrack gymnastikmåtte som er for stor, da den er mere besværlig at transportere og opsætte, samt prisen er noget højere. Vælger du en for lille model er chancen at du hurtigt bliver træt af den, da mulighederne ikke er helt så store som en større model. Så find den der er mest velegnet til dit niveau og alder.
Køber du f.eks. en Airtrack til haven, skal du vælge en som passer i størrelse, og der er luft omkring den, så du ikke kommer til skade, skulle du lave fejl. Er du endnu ikke ekspert i at bruge Airtracken, så er en ekstra bred model ofte rigtig god at starte ud med. I takt me at du bliver bedre vil behovet for en bred model også blive mindre, da du vil blive langt bedre til at følge midterstriben og ikke komme ud over kanten på Airtracken. Noget som du bestemt nemt kan risikere i starten af din karriere som nyudklægget gymnast.

Hvor køber man Airtracks?

Pga. størrelsen kan det være svært at finde Airtracks i sin lokale sportsbutik. Men der er mange online butikker som sælger Airtracks, f.eks. Danske GymPlay som producere den originale hjemme Airtrack. Her er kvaliteten og service helt i top, hvilket er grunden til jeg anbefaler dem (er også den model jeg selv har, og stadig er rigtig glad for).

Airtracks er en sund sport og en sport som er i kraftig vækst. Så kunne det evt. også være noget for dig? Personligt syntes jeg at det er noget man bør prøve. Skulle du have lyst at prøve en eller købe en, kan du kontakte GymPlay og få en fremvisning der. Airtracking er en sund og spændende sport, som bestemt kan anbefales. Især fordi det også er en rigtig sjov måde at træne på, hvilket gøre at man bestemt ikke bliver træt af Airtracken lige med det samme. Noget vi ofte ser hvis man køber en lidt for billig trampoline f.eks.

Du finder GymPlay på følgende Adresse:
GymPlay ApS
Karlskogavej 8
9200 Aalborg SV
T: +45 71 99 96 95
M:[email protected]
W: https://gymplay.dk
GymPlay Kort