Få et sundt vægttab til Januar

For mange af os, er det at opnå en vægt man er tilfreds med en stor udfordring. At have den perfekte vægt er vigtig. Ikke kun fordi de fleste går meget op i udseende herhjemme. Men også fordi det giver en, en større sundhed og gør mange ting i dagligdagen nemmere. Det kan f.eks. være noget som simpelt som at købe nyt tøj. Har man blot et par kilo ekstra på sildebenene, så kan det nogle gange være lidt af et problem at finde det rigtige tøj.

Dette er også grunden til at vi hvert år (og gerne omkring januar), smider millioner af kroner efter forskellige typer af slanke produkter, som f.eks. Nupo, XL-S Medical, Chili Burn og hvad de mange slanke produkter nu ellers hedder. Produkter som alle har til formål at gøre det nemmere for at os, at opnå et vægttab. Men er det sundt? Er det spild af penge eller virke disse produkter faktisk? Det prøver her i artiklen at se lidt nærmere på.

Hvordan opnår man et vægttab

Vægttab med Chiliburn og sund kostFor langt de fleste almindelige raske mennesker, så handler det at tabe vægt, som at forbrænde mere energi, end man indtager. Bruger man f.eks. 3.000 Kcal på en dag, og spiser man kun 2.500 Kcal, så burde man i løbet af 2 uger, tabe hvad der svarer til et kilo fedt. Kroppen skal jo bruge en hvis mængde energi på at fungere, holde en varm, og bevæge sig. Kommer der ikke nok energi ind via maden, så må kroppen jo begynde at tæge på sine resurser. Dette kan f.eks. det fedt man har i kroppen, eller muskelmasse.

Der er flere måder man kan tabe sig på. F.eks. ved at motionere mere, gå en tur, cykle, dyrke Yoga på en træningsmåtte i haven. Vejer du omkring 80 kg, og løber du 6km om dagen, så forbrænder du hver dag omkring 500 kcal ekstra. Dette svarer igen til at du taber 1kg fedt på 2 uger. F.eks. kan man bruge produkter som Nupo til bedre at styre hvor mange kcal man får i løbet af en dag. Motion er for mange en virkelig god vej til et vægttab, da det ikke alene forbrænder kalorier mens du træner, men opbygger også muskler som øger din basis forbrænding. Det kan være alt lige fra en løbetur ude i naturen, spille fodbold et par gange om ugen eller træne i haven på den Bedste træningsmåtte.

Den anden måde er at spise færre kalorier. Dette kan være ved at bytte noget af det “usunde” mad ud med sunde variationer, eller ved at spise mindre portioner.

Den 3. måde du kan tabe dig på, er ved at bruge forskellige typer af kosttilskud, som kan fremme din naturlige forbrænding eller gøre at kroppen optager mindre fedt. Produkter som Chili Burn og XL-S medical, falder inden for disse kategorier.

Men lad os prøve at se lidt nærmere på nogle af de mange typer af kosttilskud som findes til at opnå vægttab på på den korte og den lange bane.

Nupo slankepulver – det klassiske valg

Nupo fås i mange varianter. Alt lige fra sportsbare, proteinpulver til supper. Det fås også i flere forskellige smage. Fordelen ved et produkt som Nupo, er at du kan vælge at udskifte et eller flere af dine måltider med en Nupo variant. En variant som indeholder færre kalorier end den mad du normalt ellers ville have spist. På den måde spiser du færre kalorier end før, hvilket ofte føre til et vægttab. Med Nupo får du et redskab til at hjælpe med at regulerer kosten lidt. Så det er altså ikke tale om et produkt, du skal spise som mellem måltid. Selv her i 2023 er produkter som Nupo stadig utrolig populære, også selvom de efterhånden har været fremme i mange år.

New Mordic Chili Burn

Der har længe være vist, at chili kan øge ens forbrænding. New Nordic Chili Burn indeholder ingredienser som chilifrugt, grøn te, ingefærrod, dildfrø samt olie fra pebermynteblade, hvilket til sammen skulle øge din forbrænding en smule, og samtidig reducere luft i maven. Det er ofte meget få % som denne type produkt øger din forbrænding med. Så man skal ikke tro, at man blot kan spise et par Chili Burns om dagen, og så taber man sig. I kombination med kost og motion, så kan det være at give et lille ekstra boost, til dit som ønsker maksimal effekt af din slankekur. Men som enkeltstående produkt et Chili Burns eller lignende chili baseret produkt ikke noget mirakel kur. New Mordic Chili Burn et af de bedste chili produkter som lovligt kan købes online.

XL-S Medical fedtbinder

XL-S Medical fedtbinder, er et ret interessant produkt alt efter hvordan ens madvaner er. Spiser man generelt sundt, så har dette produkt ikke den store effekt. Men spiser man derimod meget fed mad, kan det være rigtigt effektivt. XL-S Medical er et produkt som indeholder nogle specielle fibre. Fibre som binder en del af fedtet i maden sammen. På den måde bliver denne blanding for stor til at blive optaget i tyndtarmen, derved udskilles det naturligt fra kroppen igennem afføringen. Så en del af den fedt du indtager, vil ikke blive optaget i kroppen og du vil dermed indtage færre kalorier end du spiser. XL-S Medical fedtbinder er et af de mest populære slankeprodukt hos flere firmaer som f.eks. Apoteket eller med24.dk

LCHF/Keto og andre kostomlægninger

Spis rigtigt og få maksimal effekt ud af din slankekur og opnå det bedste vægttab siger de kloge. Men er det noget om snakket og kan en kur som Keto, Atkins eller LFHC gøre en forskel?
Typisk er formålet med at ændre i sine kostvaner at indtage færre kalorier end du forbruger, og dermed vi du automatisk opnå et vægttab.
Flere forsøg viser at du f.eks. med en kur som Kato hurtigt kan smide 10-15 kilo, men ofte vil du opleve at de langsomt kommer tilbage efter kuren, så frem du blot vender tilbage til dine gamle spisevaner. Noget jeg desværre selv har prøvet flere gange.

Motion – den smarte løsning

Motion er en af de bedste kilder til et varigt vægttab. Grunden er at du godt kan smide et kilo eller 2 ekstra om måneden ved at motionere. Og det er uden at sulte dig eller på anden måde overstresse din krop.
Den anden store fordel ved motion er at når du bruger dine muskler så bliver de større og stærkere, og jo flere muskler du har, jo større er din grund forbrænding. Så ved at motionere taber du dig mens du træner, men det gør også at du taber dig mere når du er inaktiv. Husk dog på at selv med motion opnår du sjældent et godt vægttab hvis du ikke også samtidig har fokus på kosten. Det er dem som dyrker ekstremt meget sport der kan slippe afsted med at spise nærmest hvad de vil og så alligevel tabe sig. Er du slet ikke i form, så husk at start blidt ud for at undgå skader. Det er jo ikke meget værd at træne intensivt i 2 uger, og så ikke kunne lave noget i 2-3 uger på grund af en skade.

Helse og Sundhed

Hvorfor spise sund kost for at opnå varig vægttab med en Airtrack?Er det noget som vi efterhånden er blevet gode til her i Danmark, så er det ting som Helse og Sundhed. Helseprodukter og økologiske produkter sælges mere end nogensinde før. Snakker vi motion, så er det langt over halvdelen af os som løber en tur, dyrker spot, eller på en eller anden måde får lidt motion ind i dagligdagen. Vi er temmelig sundt folkefærd, på trods af vi har et af de højeste forbrug af alkohol, og spiser lidt for mange danske wienerbrød. Samtidigt er vi også et af de lande, som har det største forbrug af kosttilskud. Noget som mange stadig diskuterer om det er sundt eller ej.

Hurtigt eller langsomt vægttab?

Ved valget mellem hurtigt og langsomt vægttab er der fordele og ulemper ved hver tilgang. Et gradvist vægttab giver kroppen tid til at tilpasse sig forandringerne, hvilket minimerer stress og fremmer tab af fedt frem for muskelmasse. Ved at bevare muskelmassen opretholder du en højere basalstofskifte, hvilket er fordelagtigt, da det forbrænder flere kalorier, selv i hvile.

På den anden side kan hurtigt vægttab resultere i et større tab af muskelmasse, hvilket ikke er ideelt, da muskler spiller en kritisk rolle i kroppens samlede kalorieforbrænding. Dog kan motivationen ved at se hurtige resultater øge sandsynligheden for at nå vægttabsmålene før motivationen daler.

Kort sagt, et langsomt vægttab kan være mere bæredygtigt på lang sigt, men hurtigt vægttab kan give den umiddelbare tilfredsstillelse, der motiverer nogle til at fortsætte deres rejse mod vægttab. Balancen mellem de to tilgange afhænger af den enkeltes præferencer, helbredstilstand og livsstil.

Vedligehold sit vægttab

Alt for mange af os, har prøvet at følge en slankekur og opnået et godt vægttab. 5 måneder senere, så er samtlige kilo tilbage på kroppen, så hvordan vedligeholder man så et vægttab uden konstant at være på slankekur?
Det som mange af os gør galt, er at efter vi stopper med en slankekur, så begynder vi at spise præcis det samme som før slankekuren. Måske ikke den først uge eller to, man langsomt kommer ens gamle spisevaner snigende tilbage. Og det var jo disse spisevaner som i første omgang fik os til at gå på slankekur! Så det der skal til for at undgå at tage kiloene på igen, er en reel kost omlægning, hvor man får brudt sine gamle spisevaner, og får nogle nye sundere vaner ind. Dette kan være rigtigt svært selv at få gjort, så ofte er det en god ide at opsøge en diætist, og få lagt dit eget personlige program for træning og kost.

Så held og lykke med at opnå et sundt vægttab, hvad enten det er med motion, kostomlægning eller brug af kosttilskud som Nupo, Chili Burn eller XL-S Medical fedtbinder.