Online marketing – SEO – Google Ads – Sociale medier

Står du som virksomhed og er klar til at tage skridtet ind i verdenen af online marketing? Med så mange muligheder og begreber kan det føles overvældende. Derfor vil vi i denne artikel dykke ned i mulighederne inden for online markedsføring som SEO, Google Ads og sociale medier. Lad os starte med at afmystificere SEO.

Online marketing - SEO - Google Ads - Sociale medier

SEO

SEO optimering også kendt som søgemaskineoptimering, er en række teknikker som benyttes til at få din side vist på søgemaskinerne, når en bruger søger efter et begreb eller søgeord som er relevant for din hjemmeside. Det kan f.eks. være du har et webbureau i Aalborg og gerne vil vises når folk søger efter “ny hjemmeside”, webbureau Aalborg, hvad er webdesign osv. Nu om dage bruger næsten alle større virksomheder SEO i deres online marketing strategi.
For at lykkes med dette kræver det at din hjemmeside er godt SEO optimeret, både når vi taler on page SEO, teknisk SEO og off page (linkbuilding) – mere om dette senere.

Fordelen ved at benytte søgemaskineoptimering, er at der er mange flere som klikker sig ind på et af de naturlige (organiske) resultater der vises på en søgning, frem for en betalt annonce. Dermed har du mulighed for at få endnu flere potentielle kunder ind på din hjemmeside, end via betalt annoncering alene.

Når folk søger på Google eller en af de andre søgemaskiner, så søger de ofte målrettet efter en specifik ydelse eller et produkt. Det vil sige at en stor del af dem som søger, allerede er indstillet på at købe en ydelse eller produkt som du måske tilbyder. Derfor er den trafik du får ind fra søgemaskinerne også af en høj kvalitet, og med gode muligheder for at blive til kunder. Dette kan man ikke altid sige om trafik fra Google Ads, eller annoncering på de sociale medier. Og netop derfor er SEO stadig så utroligt populært, selvom konkurrencen kan være stor og det teknisk er en svær form for digital markedsføring.

Men lad os se lidt nærmere på de 3 kategorier inden for SEO.

On Page SEO

On page søgemaskineoptimering dækker over det indhold du har på hjemmesiden. Bruger du de rigtige søgeord, de rigtige steder på din side? Står dine søgeord i titlen, på billede tags, på sideoverskrifter? Bruger du de forskellige varianter af dit søgeord, og tillægsord som kan øge din trafik endnu mere? Har du nok indhold? Alt dette er en del af Onpage SEO og ting som skal være på plads, hvis du overhold skal have nogen chance for at blande dig blandt de sider der vises i toppen på dine vigtigste søgeord.
Men før det overhoved giver mening at kigge på on page SEO, så har du brug for en søgeords analyse. En søgeordsanalyse er en liste over søgeord som er relevante for din virksomhed, samt info om hvor meget der søges på hvert ord og til tider en masse ekstra information.
Ud fra den liste kan så du så gruppere de forskellige søgeord, og optimere eller oprette landingpages målrettet disse søgeord.

Teknisk SEO

Teknisk søgemaskineoptimering er alle de tekniske detaljer på din hjemmeside eller webshop som på den ene eller anden måde kan påvirke dine placeringer. Det er aspekter som brugervenlighed, mobilvenlighed, hastighed, brug af canonical urls, ens indhold og lang række andre faktorer som kan trække kvaliteten af din hjemmeside op eller ned. F.eks. er en af de vigtigste faktore nu om dage inden for teknisk SEO – load tider. Jo hurtigere din hjemmeside indlæges, jo bedre er det både får de besøgende, men også for din SEO placeringer.
Hvor linkbuilding og onpage SEO som regel er løbende processer, så er teknisk SEO typisk en engangs optimering.

Linkbuilding

Jo mere autoritet en hjemmeside har, jo lettere er det som regel at få den til at rankere for dine søgeord. Den nemmeste måde at opbygge mere autoritet på sin hjemmeside, er ved at få links til den, fra andre hjemmesider. Jo mere relevant en link er inden for din branche, jo mere tæller den.
Det vil sige at har du en hjemmeside hvor du sælger babyudstyr, og får en link fra din kusines frisør salon, så tæller den ikke ret meget. Men får du der i mod en link fra en blog om sådan passer du din baby, så er den relevant og skaber autoritet til din hjemmeside. Links fra større og kendte sider, som eksempelvis ekstrabladet.dk, eller redbull.com giver også mere autoritet end links fra mindre kendte sider. En anden type af off page SEO, er lokal SEO som omhandler hvordan du opnår større online synlighed over for potentielle lokale kunder. Denne del af SEO er også noget som bliver sværere og sværere for den almindelige hjemmeside ejer at arbejde med.

Når du laver links til din hjemmeside, så undgå links fra ikke relevante sider, links fra sider med masser af eksterne links på eller fra sider som kunne betragtes som spam. For mange “dårlige” links, kan faktisk skade din hjemmeside mere end de gavner.

Linkbuilding er en løbende process, da links har det med at forsvinde naturligt efter nogen tid, så de skal vedligeholdes, og dit antal af backlinks skal gerne stige stille og roligt over tid for at opnå den bedste effekt.
Derfor kan du med fordele benytte et SEO firma, som eksempelvis Alphaweb til styre din linkbuilding for dig og dermed sikre at du løbende opbyggerer flere henvisninger til din hjemmeside, bedre placeringer og flere salg.

SEO Linkbuilding Aalborg

Google Ads

Hvor SEO ofte er en langsigtet proces som nemt kan tage flere måneder før du begynder at se resultater og få mere trafik ind, så er du med Google Ads i gang allerede inden for et par timer.
Google Ads er en af de mange Google tjenester, som du kan tilmelde dig til, og opsætte en annonce kampagne som du kan målrette efter områder, bestemte søgeord, og meget mere. Typisk vil man til at starte med oprette en kampagne som indeholder annoncegrupper med dine vigtigste søgeord. Du vælger så hvor meget du er villig til at betale per klik, og hvor stort et dagligt budget du vil køre med.
Når en bruger på Google så søger på et af de søgeord, vil du annonce så vises (hvis du byder nok), og du betaler så kun, hvis han eller hun klikker på din annonce.
Det er en nem og hurtig måde at komme i gang med at få flere besøgende ind på din hjemmeside. Langt de fleste Danske virksomheder, benytter sig i dag af Google Ads.

Jo bedre optimeret din annoncekampagner er, jo billigere bliver dine klik priser. Derfor kan det også godt betale sig at høre et marketing bureau til at oprette dine annonce kampagner i Google Ads, da det i sidste ende ofte vil give dig en del besparelser i form af billigere klik priser.

Remarketing

En anden type af annoncering med Google Ads er remarketing (også nogle gange kaldet retargeting), som er en metode du kan bruge til at vises dine reklamer for brugere som allerede har besøgt din hjemmeside. Når en person er inde på din hjemmeside (og du bruger google analytics eller google tag manager), så gemmes der en lille cookie på deres computer, som Google Ads kan benytte til at se om det er en person der allerede har besøgt din hjemmeside.
Her er det så muligt at gå målrettet efter disse personer, da de jo allerede har vist interessere for din hjemmeside.

Google Shopping

En anden type af Google Ads, som er utrolig effektiv for webshop ejere, er Google Shopping. Google Shopping er den liste over produkter du nogle gange ser i toppen af google når du søger efter et bestemt produkt. Her kan bruger allerede inden de klikker sig ind på en side, se lidt info om produktet, inklusiv prisen p det. Så er dine priser i den lave endnu i forhold til andre som sælger samme produkt, så kan du med stor fordel benytte Google Shopping.

For at komme i gang med Google shopping kræver det en Google Merchant Center konto, og et produkt feed.

Social media marketing

Sociale Medier

Flere og flere virksomheder begynder at få øjnene op for de mange muligheder der er inden for sociale medier som Instagram, Facebook, Twitter og LinkedIn. Her har du som virksomhed rigtig gode muligheder for at opnå større kundeengagement eller ramme meget specifikke målgrupper med betalt annoncering.
Det kan være du sælger B2b løsninger inden for frisør saloner, og her vil du med fordel kunne oprette en LinkedIn annonce, målrettet folk der arbejder som frisør. Har du et nyt produkt som ikke ret mange har kendskab til endnu, og derfor ikke søger efter det, så vil du kunne bruge sociale medier som Facebook eller Instagram til at gøre opmærksom på produktet.
Husk dog på at når folk er på de sociale medier, så er de der som regel ikke for at købe ting, og er derfor ikke i købsmode. Det betyder også at direkte salg, ikke helt har samme effekt her som det ville have med SEO eller Google Ads.

Sociale Medier er rigtig gode til branding af virksomheder, eller til at informere om nye produkter eller ydelser. De er gode til at opnå større kundeengagement eller som en ren support kanal til dine kunder. Salg er dog også muligt via sociale medier, men typisk kræver det at prisen er rigtig lav, eller at du sælger nogen som er nyt og spændende for dem som ser annoncen.

Ønsker du at lære mere om online markedsføring, så findes der et stor udvalg af blogs og grupper på Internettet med masser af information. Problemet er bare at adskille de gode fra de mindre gode, som der desværre er alt for mange af nu om dage.

Brug for hjælp til online marketing som SEO, Sociale Medier eller Google Ads? Kontakt dette webbureau i Aalborg:
Alphaweb
Ved Stranden 22, 4. th.
9000 Aalborg
+45 24926810
[email protected]
https://www.alphaweb.dk