Webdesign – hvad skal du overveje når du skal have ny hjemmeside?

Skal du have ny hjemmeside? Så er du kommet ind på den helt rigtige artikel. En hjemmeside er ikke bare en hjemmeside, der er stor forskel på hvor effektiv en website er til at hjælpe kunderne med at finde de rigtige oplysninger eller sælge dine produkter/ydelser.
Vi ser dersværre flere og flere eksempler på at især nystartede virksomheder selv opsætter deres egen hjemmeside. Lad os se lidt nærmere på hvorfor dette nødvendigvis ikke er en god ide.

Læs også: Hvorfor bruge online marketing til sin hjemmeside

Brugervenlighed

En af de vigtigste ting ved en hjemmeside, er om den er brugevenlig. Er den let at navigere rundt på, kan du finde de oplysninger eller produkter du leder efter? Er teksten let at læse, eller står der afsnit af tekst på en baggrundsfarve som ligger for tæt på tekst farven?
Her er der masser af små parametre som er afgørende for om en hjemmeside er nem at bruge eller ej. Er din hjemmeside ikke brugervenlig, så er der en god chance for at for mange af dine besøgende forlader siden, allerede inden de har fundet det de leder efter.

Målrettet den rigtige målgruppe

En anden vigtig ting, er at din hjemmeside er indbyende overfor din målgruppe. Sælger du f.eks. Airtracks til børn, så nytter det ikke at de drunker i tekniske detaljer, eller det er svært at overskue de mange Airtrack modeller. Sælger du jagtudstyr til mænd, så er det nok ikke den bedste ide at have en feminin skrifttype, eller en hjemmeside i lyse farver.
Det samme gælder for den tekst du skriver på hjemmesiden. Nogle segmenter foretrækker at blive guidet igennem hele processen, hvor andre hellere selv vil finde det de leder efter.
Så vil du have mest muligt ud af hjemmesiden, så bør den være skræddersyet til den målgruppe den skal henvende sig til.

Call to actions

En ting som nye webdesignere ofte overser (eller bruger overdrevet meget) er Call to actions. En ting er at få de besøgende ind på din nye hjemmeside, en anden er at guide dem over på de sider som du gerne vil præsentere for dem. Det kan være via sætninger som “læs mere om…” eller andre metoder.
En call to action kunne også være at få dem til at tilmelde sig dit nyhedsbrev, eksempelvis via en popup (vi hader allesammen popups), eller på en tak for din ordre side. Call to actions på en hjemmeside, kan være med til at øge din konvertering, som vi ser nærmere på nu.

Konvertering

En af de aller vigtigte egenskaber for en hjemmeside (og især webshops) er deres evne til at omdanne besøgende til kunder. Vi har før set eksempler på at virksomheder har fordoblet deres omsætning, alene ved at få en ny hjemmeside som konvertere bedre.
Alle de andre afsnit vi har nævnt tidligere i artikellen er ting som er med til at påvirke din konvertering, og er nogle af de vigtigste aspekter inden for konvteringsoptimering. Men der er også andre faktorer som påvirker konvteringen, så som placeringer af knapper, farve på knappe, hastigheden på hjemmesiden osv.

design af ny hjemmeside - et godt webdesign

SEO

Når du skal have en ny hjemmeside, så er det for de fleste en kritisk faktor at den også er søgemaskineoptimering. At søgemaskinerne har nemt ved at crawle siden, og hurtigt kan skabe sig et overblik over hvad den omhandler
Allerede i design fasen er der flere punkter som skal overvejes i forhold til hjemmesidens SEO. F.eks. hele navigationen og menu strukturen på sitet. Hvilke landingpages har du brug for? og hvordan er den interne linkstruktur til disse? Der er både penge og tid at spare ved at allerede i design fasen, få implementeret en god onpage og teknisk SEO strategi.

Som du kan se, så er der en hel del aspekter at overveje når du skal have ny hjemmeside. Arbejder personen som skal lave hjemmesiden ikke jævnligt med hjemmesider, så er der en god chance for at der ikke bliver lagt vægt på alle overstående punkter. Vi ser endda også større erfarne webbureauer som ikke har disse aspekter med, når de udvikler en ny hjemmeside. Men typisk er det dog begynderfejl, hvilket også er grunden til at du bør overveje at benytte et professionelt webbureau når du skal have en ny website.