Mobilhegn og byggeplads hegn

En af de mest benyttede typer af hegn er de populære mobilhegn eller byggeplads hegn som de også kaldes.
Et mobilhegn er i bund og grund et hegn som ikke er fastgjort i jorden, men typisk i nogle store gummi eller betonklodser som kan flyttes rundt efter behov. Det gør at mobilhegnet er nemt og hurtigt at få sat op når det skal bruges, og lige så nemt at flytte igen når der ikke længere er behov for et hegn omkring området.

fordele ved et mobilhegn fra Ishøj Hegn

Læs mere: Forskellige typer af hegn, porte og låger

Hvorfor bruge et mobilhegn?

Mange vælger at bruge et mobil hegn frem for et standard hegn når man blot har brug for at indhegne et området midlertidigt.
F.eks. i forbindelse med sportsstævner, koncerter eller omrejsende tivoli. Der er en rigtig nem at måde til f.eks. at afskille betalende gæster fra dem som ikke har betalt. Her er det mening at man skal beskyttede dyrt værktøj eller maskiner, eller andet som kræver en høj sikkerhed, men blot at indikerer over for folk at her er et område i ikke skal krydse. Lige som til almindelige typer af hegn, som trådhegn, fletvævshegn eller panelhegn, fås også låger og porte til mobilhegnet. Dog ikke samme store udvalg som til de mere almindelige typer af hegn.

Hvad er et byggepladshegn?

En anden form for mobilhegn er et byggepladshegn. Når man er i gang med et større byggeri, så vil man typisk gerne undgå at der kan komme udvedkommende ind på plads, og evt. komme til skade eller evt. stjæle værktøj og lignende. Da et byggeprojekt typisk løber over nogle få måneder vil det ikke give mening at opsætte et fast hegn, men her er et mobilhegn en langt bedre løsning. Denne type af mobil hegn som man ofte ser omkring byggepladser kaldes derfor kort og godt – byggepladshegn. På næsten alle større byggerier ser man at der benyttes et byggeplads hegn til at indhegne byggepladsen.

Forskellige typer af mobil hegn

Der findes flere forskellige typer af mobilhegn. Nogle på blot en halv meter i højden. Disse små mobil hegn er rigtig gode til f.eks. at indramme en restaurants ude spisearealer, eller omkring en vej inde i byen i forbindelse med et cykelløb. Her er det ikke nødvendigt med høj sikkerhed eller at forhindre folk i at få adgang til område. Her skal det blot indikere at man bedes venligst ikke krydse dette område, noget som folk som regel plejer at respekterer.
Til f.eks. en byggeplads vil der være krav om lidt større sikkerhed end et lille mobil hegn, så derfor er disse modeller noget større og lidt mere solide. Det samme gælder for hegn omkring koncert områder og den slags, da man ved at folk gerne vil prøve at snyde sig ind. Derfor er de lidt større hegn ofte omkring 1.50 til 1.70 meter i højden, hvilken er nok til holde de fleste ude. Lidt som i dette her eksempel.

Et mobilhegn kommer typisk med en fod i hård gummi, det gør at hegnet er meget nemt at opsætte og fjerne igen, men også at det ikke er super holdbart i f.eks. kraftig stormvej. Derfor ser man ofte at store dele af mobilhegn ofte ligger ned efter en storm har passeret. Det gør også at det faktisk er muligt at vælte hegnet hvis man er nogle stykker som presser kraftig på det. Derfor er det ikke altid den mest ideale løsning i forbindelser med koncerter og den slags begivenheder.

Vil man have en mere solid type, så fås mobilhegnet også med en betonfod som er noget mere robuste, og lettere kan modstå kraftig vejr. Det gør dog også at de ikke er helt så nemme at placere og fjerne, da nogle typer af betonfødder er så tunge at de kræver maskiner for at placere. Derfor er det ofte ikke nemt for privatpersoner at opsætte denne type af hegn.

Et standard byggeplads hegn