Vær kreativ når du skal have brænde

Der er mange måder at få brænde på, som man kan fyre op med i sin brændeovn. Mange mennesker bruger alt for mange penge på brænde hvert eneste år. Selvfølgelig er der ikke gratis brænde til alle, og dermed bliver enkelte jo nødt til at betale for det. Men hvorfor kan du ikke være en af dem, der undgår at betale for dyrt træ, og i stedet finder en masse metoder hvorpå du kan få gratis eller meget billigt træ? Der er rigtig mange brændeovnsejere, der aldrig før har betalt en eneste krone for træ i hele deres liv. Så hvorfor skulle du ikke også kunne finde en vej til at spare på pengene?

Det handler i bund og grund bare om at være lidt kreativ, når man skal have træ til at fyre op med på en billig måde. Har du eksempelvis overvejet at fyre op med dine brugte møbler, som alligevel bare står klar til at blive kørt på genbrug? Hvorfor saver du det ikke ud i nogen passende stykker, som kan komme i brændeovnen? Så kan du da lige så godt få glæde af det to gange, og sådan et sofabord kan altså ende med at give rigtig god varme mange aftener i træk hjemme i den lille stue. Så overvej, om du ikke har nogen møbler, som du alligevel skal af med, der kan bruges som brænde.

Bøg - en af de bedste typer af brænde

Det kan også være, at du har et par venner eller en god nabo, der står og skal smide nogle træmøbler ud. Hvis vedkommende alligevel bare har tænkt sig at køre det afsted på genbrug, så kan du jo lige så godt hoppe ind og overtage det. Så skal du nok skille ham af med det ganske gratis. Han vil blive glad for, at han slipper for den tur på genbrug, og du får gratis træ. Det kræver dog en lille smule arbejde at save sådanne møbler ud i mindre stykker. Men har du alligevel tiden til det, og har du ikke plads til fire store paller med dyrt brænde, så er det her den perfekte måde at spare penge på, når du skal have nyt træ til at fyre op med. Ellers er bøg en af de bedste typer af brænde til at fyre op med, da det har en rigtig god brændeværdi.

marketing af brændebutik

Har du en online webshop der sælges brænde, så er det vigtigt at du henvender dig til den rigtige målgruppe. F.eks. i form af online marketing som SEO, Google Ads, sociale medier eller hvad der lige passer til din butik.
Det gør at du får nemmere ved at sælge dine briketter eller brænde, og du vil spare penge på din annoncering, frem for hvis du skyder med spredhagl og ikke helt ved hvilke slags online marketing som er bedst for dig. Du kan læse mere om online marketing, seo, sociale medire og google ads her i vores seneste artikel om Hvad er SEO og online marketing?

Det kan også være, at du falder over nogle gamle euro paller, som alligevel ikke skal bruges mere. De er meget lette at save ud i nogle mindre stykker, som lige passer ind i brændeovnen. Det tager ganske kort tid at save det ud, og så er der altså træ til et godt stykke tid i en enkelt palle. Dog er det ikke altid lige nemt at finde de her paller, og det er ofte kun virksomheder, der får sendt varer på dem, fordi de bestiller så mange af gangen. Men hvis du har en lokal kiosk eller tankstation, som ofte får leveret varer, så kan du jo høre, om du ikke skal tage dig af deres paller.

Der er formodentlig også mange andre måder at skaffe gratis træ på. Og så længe du holder dig til lovgivningen, så er der sådan set frit slag i bolledejen. Vær kreativ og tænk ud af boksen. Kan du gøre det, og får du succes med det, så kan du meget nemt få gratis træ til rigtig mange kolde vinteraftener. Og det er da federe at sidde og fyre op med noget træ, som har været ganske gratis for dig, frem for at skulle smide den ene hundredekrone seddel efter den anden ind i brændeovnen. Har du held med det, så kan det altså blive til rigtig mange penge om året, du kan ende med at spare.