Fyr op med træbriketter og få mere plads

Hygge ved pejsen med god brændeDer er fortsat rigtig mange danskere, der varmer deres hjem op med en brændeovn. Det er ganske vidst også utroligt hyggeligt, og det giver bare en unik atmosfære at træde ind i et hjem, hvor brændeovnen står og luner over i hjørnet. Selvom mange mennesker har valgt at beholde den kære gamle tradition om at fyre op i brændeovnen, så er det langt fra alle brændeovnsejere, der har valgt at fortsætte med at bruge almindeligt brænde. De har i stedet valgt at skifte over til træbriketter i stedet for.

Først og fremmest kan det have noget at gøre med, at man ikke selv har nem adgang til gratis træ, som man kan fyre op med. Skal man ud og købe store paller med træ, så kan det ende med at blive en utrolig dyr affære, og samtidig kan man ende med at lide af pladsmangel, fordi sådanne paller ikke ligefrem er små. For de personer, der ikke bare har uendeligt forbrug af brænde, kan det være meget nemmere at fyre op med træbriketter i stedet for. De fylder meget mindre, når de bliver leveret hjem til dig. Dermed skal du ikke være i besiddelse af en kæmpe have, bare for at have dit brænde stående. Træbriketter fylder næsten ingenting, og du kan bare have dem i din kælder eller ved siden af din brændeovn.

Udover at slippe for at bruge hele haven som opbevaringslager for dit brænde, så slipper du også for at skulle kløve brænde, og dermed slipper du for en masse besvær. Når man køber normalt brænde til sin brændeovn, så er det ikke altid sikkert, at de bliver leveret i stykker, der passer til din brændeovn. Og så skal man til at bruge mange timer på at kløve træet, før det kan benyttes. De mange timer kan du spare ved at bruge træbriketter i stedet. De plejer som regel at passe ind i brændeovnen med det samme, og vil du gerne have dem mindre, så kan du bare knække dem over med dine hænder. Ganske nemt og ligetil.

En anden fordel ved at bruge træbriketter er, at man slipper for at skulle kæmpe med vådt eller fugtigt træ. Har man haft sit brænde stående udenfor, så kan det meget nemt være blevet fugtigt, og dermed kan du have store problemer med at få gang i det inde i brændeovnen. Det problem får du ikke med træbriketter. Der skal du på intet tidspunkt gå og få rynker i panden over, at brændet endnu engang ikke er tørt. Det er nemlig altid klar til at blive smidt i brændeovnen, og det futter godt hver eneste gang.

Er du kommet til det punkt, hvor det måske kunne lyde som en fordel at skifte over til briketter i stedet for at blive ved med at bruge brænde, så er det bare med at få skiftet. Dog skal du altid lige være opmærksom på en ting. Det er nemlig ikke alle typer briketter, der er lavet af en god kvalitet. Senest har der været en sag med Jem og Fix, som solgt nogle briketter, der var for meget sand i, og derfor brændte utroligt dårligt. Så sørg for at købe briketter af en god kvalitet, hvis du gerne vil være sikker på, det brænder godt.

Selvom du skal have dig en god kvalitet, behøver det ikke være så meget dyrere. Det handler bare om at finde en forhandler, som kun handler med briketter af en vis standard. Der er efterhånden mange små forhandlere rundt omkring i landet, og der kan sagtens ligge en lokal en i nærheden af dig, som har fantastisk briketter til en fordelagtig pris. Så undersøg lige markedet og de forskellige typer af briketter, før du bare kaster dig ud i at bestille flere paller hjem.