Brug billigt brænde til at hygge med

Brænde til hygge - her er kvaliteten ikke vigtig men prisen erHar du en udendørs pejs eller en lille bålplads, som du elsker at sidde rundt om med din familie eller et par gode venner, så er det altid en god ide at have noget brænde på lager, så du lige kan sætte gang i et lille bål, hvis i nu lige pludselig får lyst til at hygge jer rundt om det, eller hvis du får uventede gæster. Der er nemlig ikke meget ved at have sit eget lille bålsted, hvis man ikke har noget brænde, som man kan bygge et bål af. Det er en ret vigtig ingrediens.

Men hvad gør man så, hvis man bare ikke lige har det ene træ efter det andet i haven, som man kan hakke til pindebrænde og dermed være selvforsynende på den front? Så er man jo nødt til at gå ud og investere i noget brænde. Dog kan der være stor prisforskel på det brænde, som man kan købe, og så er spørgsmålet jo så, om man skal vælge det ene eller det andet? Men når det kun skal bruges til at hygge med, og når det ikke skal bruges til opvarme huset i en brændeovn, så kan man sagtens nøjes med det billige træ da brændværdier og den slags jo er helt lige meget når ens brænde eller briketter blot skal bruges til at give en hyggelig ild i et par timer.

For grunden til at noget træ er dyrere end andet er, at det kan brænde i længere tid eller afgive mere varme. Og når man er udenfor, så kan man jo sagtens nøjes med den varme, som de billige træsorter giver. Så hvis du skal ud og have fat i noget brænde i den nærmeste fremtid, så husk lige på at det ikke nødvendigvis er essentielt for dig at købe det dyre brænde, hvis du kun skal bruge det udenfor. Så kan du sagtens gå lidt ned i pris og købe noget af det billigere træ. Find nogle gode tilbud på brænde, da kvaliteten her ikke er vigtig. Selv det dårligste brænde er ofte fint til at skabe en hygge stemning og stadig give godt med varme.

Selvom det skal bruges udendørs, så skal der jo stadig kunne gå ild i det, og derfor er det meget vigtigt, at du stadig holder dit brænde tørt ved at lade det ligge i et brændeskur eller en garage. Ligger det udenfor, så kan det meget vel være for fugtigt til at kunne brænde ordentligt, når du endelig skal bruge det. Så gør dig selv den tjeneste at holde det et forholdsvis tørt sted, så du ikke får en lang næse, når du skal tænde op, og kun kan få en ordentlig røgsky ud af det.