Kvalitet på træbriketter

Vi har ofte testet forskellige træbriketter her og det er tit ret så stor forskel på kvaliteten. Men er kvaliteten nu også så vigtig når vi taler om træ briketter og ikke almindeligt brænde? Det kommer igen an på hvad du skal bruge briketterne til, er det blot til at få en hyggelig ild hjemme i pejsen, så er den eneste grund til at købe dem i god kvaliteten mængden af rengøring der er. Da det kun er træet der bliver brændt af ved afbrænding af træbriketterne, bliver alt fyldet som sand, grus, aske samt hvad vi ellers ser blandet i dem, liggende tilbage i pejsen. Dette gør at du mere ofte skal rense din ovn eller pejse, men bortset fra det, er kvaliteten så lige meget hvis det bare er til hygge.

Skal de bruges til opvarmning af hjemme, så begynder kvaliteten at blive endnu mere vigtigt. I nogle af de tests vi har lavet har der været helt oppe til 40% forskel på de dårlige og de gode briketter, og så er det ikke helt lige meget længere. Det betyder at køber du f.eks. for 2.000 kroner af de dårlige, skal du helt op og betale omkring 2.800 kroner for dem i god kvalitet, før det er lige meget hvad du køber. Finder du dem til netop de priser, så kan du stadig med fordel købe de dyre af dem. Hvorfor dog det spørger du måske? Det er der et nemt og simpelt svar på, kvalitets briketterne brænder ofte længere og du skal derfor ikke fylde din pejs eller brændeovn op så tit med de gode af dem. Så selv der spare du lidt tid ved at købe nogle ordentlige frem for de første og billigste som du falder over.

En anden fordel ved at betale lidt ekstra for god kvaliteten er hvor meget spild og svineri der er. Prøv f.eks. at tage posen med de billige briketter når du er færdig med dem, og se hvor meget savsmuld og andet affald der ligger tilbage i posen, sammenlig så med en pose af dem i høj kvalitet og du vil hurtigt opdage en stor forskel her også.

Hvorfor gå efter træ briketter i høj kvalitet frem for blot at købe de helt billige på tilbud og tro at man så spare en masse penge på disse træbriketter