Automatik til porte og hegn

Flere og flere porte og låger er i dag automatiske. Det vil sige du ikke behøver at stå ud af bilen for at åbne lågen eller porten. Ofte vælger man at sætte hegn op for at begrænse folks adgang til området, men det kan også gøre det mere besværligt at komme ind for dem som gerne må være der. Ved at benytte automatik til porte og hegn bliver det hele noget nemmere for dem som gerne må være på området.
Hvad enten du har et fletværkshegn, trådhegn, panelhegn eller en af de mange andre typer af hegn, så har du mulighed for at gå en port eller låge som passer ind.

Automatik til hegn

Læs også: Oversigt over hegn, porte og låger

Automatik til skydeport

Lad os starte med at se lidt på nogle af de automatiske løsninger der fås til hegn, porte og låger.
Typisk er en automatisk løsning sammensat af flere forskellige dele, som sammen giver den funktionalitet og automatisering der ønskes.
Disse dele består typisk af en eller flere motorere med tandstænger som f.eks. kan skyde porten frem og tilbage.
Forskellige typer for sikkerhedsudstyr, som fotoceller, kameraovervårning eller tryksensorer som holder øje med porten når den bevæger sig.
Til at åbne en automatisk port, skal der oftest tilkobles en eller anden form for fjernbetjening eller kontrol panel. Nogle af de mere moderne løsning betjenes via app eller intelligente hjem.

Automatik til svingport

Har du en svingport i dit hegn er det også muligt at få en automatisk åbner på denne.
Lige som til skydeporten er automatiske løsninger til svingport er sammensat af flere komponenter, som tilsammen giver dig mulighed for at betjene din svingport automatisk. Det er typisk 2 motorer (en til hver låge), som trække begge dele af porten frem eller tilbage. Sikkerhedsudstyr som fotoceller, trykfølsommeceller så man ikke risikere at porten åbner op i noget. Derudover kræver det også noget til at aktivere porten. Det kan være alt fra en mekanisk nøgleafbryder til store avancerede adgangskontrolsystemer.

Hvis du har fået opsat hegn omkring dit område, så er det ofte en god ide med en eller anden form for automatisk port eller låge til de steder i hegnet hvor du skal have adgang til området. De er betydelig mere praktiske end en standard manual port eller låge, hvilket også er grunden til at flere og flere vælger an automatisk løsning.

Her er et par billeder af nogle af de del elementer som typisk benyttes i forbindelse med automatiske porte og låger.
Eksempel på en automatisk svingport fra Ishøj Hegn

Automatisk skydeport fra Ishøj Hegn

Automatisk hegn fra Ishøj Hegn