Kostumer til vores julefrokost

Karnevalsshoppen- alt i kostumer og udklædningEn ting som efterhånden bliver mere og mere populært her i Danmark er kostumer og udklædning. Og ikke kun for børn, men også rigtig mange voksne, køber i større stil kostumer til nærmest enhver lejlighed. Antallet af tema feste er vokset eksplosivt over de seneste 10 år og nu forventer man jo faktisk, at man kommer udklædt til f.eks. en julefrokost (meget apropos her i December måned), sidste skoledag eller Oktoberfesten. Selv i vores interne julefrokost, var omkring 80% af dem som kom, udklædt i en eller anden form for julekostume, som f.eks. nissepige, eller julemand, og dem som ikke kom i et kostume var hovedsageligt de lidt ældre. Der er også kommet masser af online forhandlere af kostumer, f.eks. Karnevalsshoppen, gag og temashop. Dette kunne også pege på at det er en stigende trend. Vi vil her se lidt nærmere på nogle af de mest populære begivenheder hvor vi klæder os ud og prøve at finde ud af hvorfor vi danskere elsker udklædning. Se f.eks. dine muligheder her på karnevalsshoppen.dk

Karneval

Her i Danmark, har vi to større karnevals begivenheder. Den ene er det årlige karneval i København, den anden er det store karneval i Aalborg, som efter sigende skulle være Nordeuropas største. Nu om dage er stort set alle der deltager i denne festlige begivenhed udklædt, hvor det for blot 10 år siden, var omkring 2/3. Antallet af deltagere i disse 2 karneval er også vokset kraftigt over de senere år. Dette skyldes både en stigende interesse og bedre markedsføring. Her gælder det ofte om at finde de mest kreative og ofte anderledes typer af udklædning. En stor del af deltagerne vælger selv at lave deres dragter frem for at købe.

Sidste skole dag

Du har lige afsluttet 9 eller 10 klasse og vil gerne fejre det bedst muligt. Derfor hører det selvfølgelig også til, at man skal skaffe set et smart sidste skoledag kostume. Hvor det førhen kun var enkelte klasser der klædte sig ud, er det nu størstedelen som benytter sig af denne mulighed. Det gør også denne begivenhed lidt mere festlig. Mange vælger her at klæde sig ud som en kendt person eller figur. F.eks. Pocahontas, Superman, Marilyn Monroe eller Bart Simpson. Eller klæd dig ud som baby med sut og sutteflaske, noget som også er vildt komisk at se på.

Julefrokosten

Igen en årlig begivenhed hvor det er blevet meget mere populært at udklæde sig en eller anden form for udklædning. En stor del af dem som vælger at tage til julefrokost (langt de fleste her i Danmark), kommer i et julekostume. Det er både børnekostumer, men også voksne. Her er det f.eks. udklædninger som julemanden, nissepiger, rensdyr eller snemand som er meget populære.
Nytår

I Danmark, har vi i mange år brugt en nytårshat når det var nytår, nu om dage vælger mange at gå et skridt videre og finde en udklædning som passer til nytårshatten. Her gælder det ofte om både at finde noget sjovt, men også gerne noget lidt mere elegant end til de andre begivenheder. Det kan f.eks. være retrotøj fra 1800 tallet.

Halloween

Halloween bliver bare større og større her i Danmark. For blot nogle få år siden, var Halloween noget som kun hørte til i USA. Nu fejre en meget stor del af danskerne også Halloween, og flere og flere Danske børn er ude med raslebøssen denne dag, præcis som til fastelavn. Det er stadig hoved saligt børn der benytter sig af af Halloween Kostumer. Disse Halloween kostumer er ofte uhyggelig og skræmmende, f.eks. vælger mange børn at klæde sig ud som spøgelse, zombie, vampyr eller heks. Ofte kan man krydre disse udklædninger endnu mere op, ved at tilføje billige smykker som skellet ringe, vampyr halskælder eller knogle armbånd, der er masser af muligheder inden for smykker og andet tilbehør for at gøre ens udklædning helt perfekt. Det med tilbehør til sin udklædning er mere vigtig en man lige skulle tro. Det kan gøre en kæmpe forskel og få 2 næsten identiske udklædninger til at se meget forskellige ud.

Fastelavn

Den klassiske udklædningsfest herhjemme og børnenes fest. Her er næsten udelukkende børnene som klæder sig ud i fastelavnskostumer og slår katten af tønden. Enkelte voksne der tager med deres børn til disse fastelavnsfeste, kommer udklædt, men hovedsagligt er det stadig kun børn der benytter sig af fastelavnskostumer, når det er fastelavn. Denne højtid er lidt i konkurrence med Halloween, og det bliver spændende at se om måden vi holder fastelavn på, ændre sig pga. Halloween. Heldigvis er det stadig muligt at finde billig fastelavnskostumer til sine børn. Er det til voksne er priserne ofte noget højrer.

Eksempel på 80’er kostume til piger.

Eksempel på 80'er kostume til piger og drenge hos shopware.

Oktoberfest

Også kendt som de voksnes udklædningsfest. Næsten alle byer i Danmark, som ikke er helt død, holder en eller anden form for Oktoberfest. Her kommer både mænd og kvinder iklædt et Oktoberfest kostume eller Tyroler Kostumer, som de også kaldes. Tyroler Kostumer består for mændenes vedkommende af en Alpehue, lederhosen og knæstrømper. For kvinderne er det ofte en rød/hvid kjole, som er ofte er lidt nedringet. Oktoberfesten er vokset meget over de senere år, og er faktisk blevet en af de største feste her i Danmark. Det gør også at der er kommet et ret stort marked for tyrolertøj.

Temafeste

Det er også mange flere som vælger at holde tema fest. Det kan f.eks. være et western tema, hvor man kommer i en indianer eller cowboy udklædning. Det kan også være en af de meget populære 80’er feste. Her gælder det så om at finde de mest originale 80’er kostumer. Så frem med svedbåndet og neonfarvet leggings. En af de sjoveste temafeste jeg selv var til i år, var et Hawaii tema med masser af Hawaii skjorter og blomster kranse. Et sted at finde masser af festelige udklædninger til din næste temafest er her på kostumeoutlet.dk eller på karnevalsshoppen.dk – en af de bedste danske online butikker inden for kostumer og tilbehør. Men er der noget bestemt du leder efter, så lav en søgning på nettet. Ofte er der mange forskellige varianter af det kostume du er ude efter, og til mange forskellige priser.