Vinduer – topstyrede, sidehængte eller Vendevinduer

Vinduer er centrale for vores opfattelse af verden

Eksempel på Airtracks fra GymplayNår man har et hus er det obligatorisk, at der er mange vinduer, således at både lysindfald øges og mulighederne for at se ud bliver bedre. Det er svært at komme udenom, at vinduer øger livsglæden. Når man kigger rundt på huse der bliver bygget i dag, er der ofte også større vinduer end nogensinde og flere hele vægge der bliver lavet i glas. Dette er en måde, at gøre boligen/arbejdspladsen mere transparent, og således gøre rum større og mere brugervenlige.

Hvis man skal vælge vinduer kan det imidlertid være svært, at finde ud af hvilke der passer til ens bolig og hvordan man bedst muligt udnytter vægpladsen og får de flotteste vinduer op. Der findes mange forskellige typer og det er vigtigt, at have et overblik inden man går i gang med at lave huller i væggene. Står du og mangler et sted at sove, et køkken eller mere plads i forbindelse med en renovering. Så kan en special container måske være løsningen.

Jeg var selv nød til at udskifte et vindue her forleden da min børn var lidt for vilde på deres Airtrack og væltede par ting ned fra reolen, som uheldigvis ramte mit vindue. Da det alligevel havde nogle år på bagen kunne vi lige så godt skifte hele vinduet. Dog har vi efterfølgende valgt at de ikke længere får lov at bruge deres Airtrack inde, men kun ude i haven. Airtrack er et super redskab når det kommer til sport eller fitness. Både til træningen inden for, men også ude i haven.

Læs også: Airtracks til sport eller fitness?

Forskellige slags vinduer

Der findes utallige muligheder når det kommer til vinduer, og det kan derfor være svært at finde ud af hvad der passer til ens stil. Mange kan man hurtigt udelukke pga. deres stilmæssige forskelle, men hvis man er i tvivl om et par forskellige modeller kan det ofte være det praktiske, der afgør om det bliver den ene eller den anden model. Vi har talt lidt med Niels fra PTvinduer i Nordjylland, et firma der sælger dansk producerede billige vinduer og døre, og i følge ham så er det mest populære modeller dannebrogsvinduer, bondehusvinduer samt det topstyret vindue.
De fås også i forskellige materialler som f.eks. træ, træ/alu eller mahogni. Derudover er det også muligt at få dem i plastik, men her er kvaliteten ofte ikke på helt samme højde, som med de andre materialer. Et godt sted at få mere info om dette er inde på kvalivinduer.dk

Som eksempler kan nævnes:

De topstyrede vinduer, hvor man åbner vinduet fra bunden og således styrer vinduets udfald fra toppen. Disse er ganske normale rundt omkring i stuerne, og har fordelen af, at være både enkle og ganske praktiske, i og med de sidder godt fast, men stadig giver gode muligheder for et stort luftindtag.

De sidehængte vinduer er også ganske normale. Disse åbnes i siden og styres i den modsatte side. Altså ligesom en dør, men bare i vinduesstørrelse. Fordelen ved disse er, at de er lette i vægt når man skal åbne og således ikke skal stå og mase med dem. Sidehængtevinduer er efterhånden blevet et ret populært valg hos os danskere og ifølge kvalivinduer.dk et af deres mest populære modeller.

Vendevinduer er ikke lige så normale som førnævnte modeller, men ses også mange steder rundt omkring. Det sjove ved netop denne model er, at den åbnes i midten af vinduesrammen. Altså skal man skubbe vinduet ud af, men man justerer åbningen både oppefra og nedefra. Dette giver et virkelig godt luftindtag, og er en helt ny måde at lave vinduer på.

Der findes yderligere mange andre modeller, men de bliver ikke alle nævnt her. Fordelen er bare, at der er mange forskellige at vælge imellem, så der er noget for en hver smag. Hvis den ene model ikke passer til ens hjem, så er der mange andre der sikkert har bedre potentiale og opfylder kravene.

Vinduer i dag

Vinduer er i dag virkelig vigtige for værdien af et hus. Hvis lyset er godt i et hjem, er det både mere charmerende og virker større og flottere. Derfor får folk lavet vinduer som aldrig før, og dette er med til at gøre hjemmene rundt omkring flottere. Så hvad enten du har brug for Vendevinduer, sidehængte eller topstyrede vinduer, så pynter et nyt vindue altid på ens hjem. Om man så skal vælge dannebrogsvinduer eller bondehusvinduer afhænger jo så af stilen på ens bolig.

Hvis man ønsker, at skabe et godt arbejdsmiljø eller et hyggeligt hjem er vinduer altid et godt sted at starte. Et godt sted at købe billige vinduer i god dansk kvalitet er hos p.t. vinduer i Nordjylland, hvor kvalitet og pris hænger fint sammen.