Kostumer og udklædning – vi elsker det

Party pige - et eksempel på et 80' kostumer til kvinder som elsker udklædning.En ting som vi virkelig har taget til os her i Danmark, er kostumer og udklædning til nærmest enhver lejlighed. F.eks. stiger antallet af deltagere med omkring 10-15% til de 2 store karneval i Aalborg og København hvert år, også mængden af folk der deltager i de forskellige lokale tyrolerfeste er stærkt stigende. Til fastelavn klæder børn sig stadig ud i samme omgang som altid, men flere voksne er også begyndt at klæde sig ud til fastelavn. Enten til tema feste for voksne, eller sammen med deres børn til børnehaven eller den lokale forenings fastelavns fest.
Som noget relativt nyt, så er Halloween også i kraftig fremgang. Der er rigtig mange børn, og en del voksne, som nu også vælger at bruge denne dag på at klæde sig ud i uhyggelige halloween kostumer. Faktisk så elsker vi danskere at klæde os ud. Lad os prøve at se lidt på de forskellige begivenheder som er med til at gøre at vi danskere bruger flere og flere penge på kostumer end nogensinde før. På hjemmesider som onlinekostumer.dk, er der masser af information om de forskellige begivenheder og inspiration til at finde det perfekte kostume.

Halloween kostumer

Salget af Halloween kostumer til både voksne og børn er steget eksplosivt over de seneste år. Hvor Halloween for blot få år siden var noget vi mest forbandt med amerikanerne, så er det nu noget som en stor del af de danske familier fejre. Både med at klæde sig ud i skræmmende udklædninger, men også pyntning med spindelvæv, blodig mad, og græskar lygter. Mange unge vælger også at holde Halloween feste, hvor de kommer iklædt hekse, vampyr eller zombie kostumer.

Julefrokosten

Også til julefrokosten vil vi gerne klæde os ud. Her er det hovedsageligt frække nissepigekostumer, julemændsdragte eller rensdyr og snemænd vi klæder os ud i. Alt sammen noget for at gøre julefrokosten lidt mere vild og spændende. Du kan læse mere om kostumer til vores julefrokost i vores gamle indlæg herover om jule kostumer

Fastelavn

Den klassiske fastelavnsfest, er meget som den plejer at være. En meget stor del af vores børn iklæder sig sjove fastelavnskostumer og slår katten af tønden. Dette er en tradition som ikke har ændret sig meget over de seneste 30-40 år. Den første ændring er dog er at flere og flere forælder også vælger at tage del i udklædningen, og ikke blot står på sidelinjen i deres almindelige tøj.

Karneval

Karnevallet i Danmark er efterhånden gået hen og er blevet rigtig stort. Især i Aalborg, som efter sigende skulle være nord europas største karneval, kommer der årligt op imod 100.000 besøgende, blot for at tage del i denne festlige begivenhed. Hvor det før blot var en begivenhed der tog en enkelt lørdag, er det nu noget der strækker sig over en hel uge, med alt lige fra børnekarneval, karnevalsløb, maskerade og meget mere. En rigtig festlig og sjov begivenhed for både børn og unge, hvor kreativiteten får frit spil når det kommer til at finde det perfekte kostume. Blot det at så og se paraden og de mange meget flotte karnevalskostumer, er for mange en rigtig spændende oplevelse. F.eks. er der butikker som f.eks. karnevalsshoppen.dk – der nærmeste udelukkende har fokus på denne begivenhed. Personligt syntes jeg også det er en af de sjoveste begivenheder, selvom jeg efterhånden er ved at være lidt for gammel til det. I stedet kan jeg så snart fokusere på at tage børnene med til det årlige børnekarneval. Nu kan man jo endda få kostumer til selv de mindste babyer. Det er nu ret så sødt med et baby kostume til en på 6 måneder.

Læs mere om Karneval og kostumer

Oktoberfest

Som noget relativt nyt, er den klassiske tyske tyroler gået hen og blevet kæmpe stor her i Danmark. Faktisk er der efterhånden flere som klæder sig ud til de mange lokale oktoberfeste, end der er til andre begivenheder vi nævnte tidligere. Knæstrømper og lederhosen, er mere populært end nogensinde før, og salget af tyroler kostumer er nærmest eksploderet over de senere år. Masser af god musik, mad og øl kendetegner denne folkekære begivenhed. Læs mere om den populære Oktoberfest.

Dame i hendes tyroler kostume lige inden hun deltager i den årlige oktoberfest

Som i kan se, så er det ikke for vi mangler en lejlighed til at klæde os ud, hvad enten man er voksen eller barn, så er der masser af muligheder for at trække i et kostume og tage del i de festlige begivenheder. Ud over de begivenheder vi har nævnt her er der masser af andre muligheder, som f.eks. private tema feste, sidste skoledag og nogle af de mange andre udklædnings arrangementer vi har her i landet. Du skal blot beslutte om du skal købe dit kostume, lave det selv, eller en blanding af begge.