Massage er nyttig hvis du træner meget

Er du typen som træner flere gange om ugen, så kunne massage måske ved et nyttigt redskab for dig. Når man høre ordet massage så tænker de fleste på wellness massage, den slags du får på en skønhedsklinik Aalborg eller i et spa center. Men nærmest alle elite sportsfolk kender til sportsmassage, og med god grund da effekten her af, er yderst veldokumenteret. Hvad enten vi snakker wellness massage eller sportsmassage, så har det en positiv effektiv på din krop, især hvis du træner meget. Så er det lidt lige meget om det er gymnastik på din Airtrack hjemme i haven, løb på de danske landeveje eller fitness træning nede i det lokale motionscenter.

For cirka en uge siden var min bedre halvdel og jeg på en skønhedsklinik i Aalborg og få en gang skønhedspleje og wellness massage. Jeg havde trænet tungt med vægte dagen inden og var pænt øm i hele kroppen. Da jeg kom ud var 80% af ømheden væk, og så var det ikke engang tale om professionel sportsmassage. Så alene af den grund kan jeg anbefale en god gang kropsmassage. Men lad os prøve at se lidt mere på hvorfor massage kan bruges i kombination med træning og sport.

Fordele ved at få massage

For mange ved den største fordel ved at få hyppig sports, at du undgå skader gennem forebyggelse. Der er nemlig masser af forskning som tydeligt viser at hvis du regelmæssigt får massage vil du opleve at dine muskler bliver mere smidige, dit muskelvæv forbliver sundt og du fjerner ophobning af affaldsstoffer i musklerne. Alt sammen noget som med med til at minimere chancen for sportsskader.

Af af de andre helt store fordele ved massage er at blodcirkulationen i dine muskler øges. Noget som bestemt gavner kroppens restitution og er med til at minimere din hviletid. Noget som ofte er vigtigt efter et træningspas hvor du har trænet hårdt. Massage kan være virkelig gavnligt til dig som træner meget eller er seriøs med din sport.

Ikke alene gavner massage dine muskler, men det har også en positiv effekt på dine sener og de led der er omkring musklen. Noget som kan minimere risikoen for ømme led eller irriterende sener. Disse typer af overbelastningsskader føre hyppigt til større problemer som løbers knæ, hælspore og andre led/sene problemer, så derfor er det vigtigt at tage hånd om problemet allerede inden det opstår.

Sports massage skaber også et sundt flow i selve muskulaturen. Har efter træning ophobet en del syre og affaldsstofophobninger i dine muskler, f.eks. i benene efter løb, eller døjer du som mangle med myoser i nakke og skuldre, så kan massage virkelig gøre underværker.

Det gode ved massage er at selv en lille smule har en effekt. Så det behøver ikke at være en professionel sportsmassør der behandler dig for at du opnår de gode effekter ved massage. Selv en grundig gang wellness massage på en skønhedsklinik i forbindelse med skønhedspleje eller anden behandling der har en god effekt. Men skal du have mest muligt ud af massagen, så vil jeg nok anbefale sportsmassage, også selv om wellness massage typisk er lidt mere behageligt.

Men der er faktisk endnu flere fordele ved at blive masseret. Ikke nok med at det er godt for muskler og led, men du bør heller ikke undervurdere den den effekt massagen kan have på sindet. De fleste af os finder en god gang wellness massage afslappende og behagelig. Dette er med til at reducere dit stressniveau og en følelse af velværd. Typisk ser man at folk der får massage minimum en gang om uge, har færre symptomer på stress.

Men for at få mest muligt ud af massagen, så er det noget du bør udøve cirka 2 gange om ugen fast. Ellers er det mere noget som blot er rart for kroppen end det er en behandlingsform.

Selv får jeg massage omkring 2 gange om ugen på min faste skønhedsklinik i Aalborg, noget jeg bestemt ikke ville være foruden. Grunden er at her tilbyder de forskellige former for både wellness massage, klassiske massage og kinesisk massage og jeg plejer lidt at variere imellem de forskellige former alt efter hvad jeg lige har lyst til.

Jeg tager normalt lige en halv times udstræknings Yoga inden, så er kroppen mere klar til at modtage massagen.

Læs også: Hvilken gymnastikmåtte til Yoga?

Ansigtsbehandling aalborg på den lokale Skønhedsklinik med Brown lamination og skønhedspleje