Julegave Ideer – hvad kan du købe?

Det at finde en julegave til sit barn, sin mor eller sin kæreste er ikke altid en lige nem opgave. Men hvad køber vi danskere typisk når vi er ude og shoppe julegaver til hinanden og køber vi gaverne online, eller handler vi stadig i de fysiske butikker her op til jul? Lad se lidt på hvad vi som regel går efter i de fysiske butikker og hvad vi foretrækker at købe over Internettet. Hvilke julegaver ideer kunne være gode at give i gave.

ideer til julegaver online

Dette køber vi typisk online

Rigtig mange af os foretrækker at handle over internettet nu om dage. Dette er både billigere, hurtigere og så sparer det os for julestres og kø i butikkerne. Men det er blot et par af grundende til, at vi danskere plejer at smide over en milliard kroner i julegaveindkøb på internettet alene i år.

Men hvad er det så typisk for nogle gaver, som vi køber nbpr vi handler på internettet frem for de almindelige butikker?

Næsten halvdelen af os køber ganske almindelige ting som bøger på nettet. Dette på trods af de mange online bog tjeneste som Mofibo og Bookmate. Den anden halvdel af gaver vi køber online til jul er hovedsageligt elektronikprodukter som mobiltelefoner, ipads, computere andre former for elektroniske dimser.
Vi køb dog også stadig en del tøj på nettet, men slet ikke i samme grad som for blot nogle få år siden.

Dette køber vi helst i butikkerne

Udover bøger og elektronik er danskerne også glade for at købe ting dvd film, musik – selvom begge disse niche er i kraftig fald, brætspil, legetøj, skønhedsprodukter og oplevelsesgaver til jul. Især inden for brætspil er der sket en kraftig stigning over de senere år. Og vi ser også en eksplosiv vækst i mængden af nye brætspil der produceres. Tøj køber vi også helst i de fysiske butikker frem for netbutikkerne, dette på trods af der også er sket en stor stigning i netop handlen med tøj online.

Hvorvidt vi køber julegaver over internettet eller i en butik afhænger meget af, hvilken slags gave du er ude efter. Der er nogle typer gaver, hvor man gerne vil kunne kigge på dem og røre dem inden man køber. Tøj vil mange for eksempel gerne se først, dette er fordi farver, stil og kvalitet som regel er nemmere at vurdere i butikken når man har mulighed for at stå med produktet i hånden.

Mange af de mindre gaver køber vi også ofte lokalt, dette kan også skyldes at vi ikke er interesseret i at betale for fragte når vi køber en ting til 100 kroner.

Hvis vi sammenligner med sidste år og året før, så ser der ikke længere en vækst i vi køber flere julegaver over nettet end vi plejer. Dette kunne godt tyde lidt på at den trend med at købe online frem for lokalt ikke længere er voksende og vi efterhånden har nået et stabilt niveau.

Julegave ideer

Der er jo ret stor forskel på om gaven er til en mand eller kvinde, ung eller gammel, men lad se prøve at se lidt på nogle af de mere populære julegave i år.

Gaver til hende

En god gave til hende kunne f.eks. være et gavekort til en lækker salon, hvor hun vælge en behandling eller købe nogle gode pleje produkter. Den slags gave er næsten altid et hit hos kæresten. Smykker er også stadig et sikkert valg, ellers er en dejlig striktrøje til vinteren bestemt heller ikke valg man går forkert med.

Gaver til ham

Et par gode Høretelefoner, og gerne trådløse er noget som de fleste mænd vil elske at få i julegave. Teknologien på dette område forbedres løbende hvert år, så selvom han allerede har et par 4 år gamle høretelefoner, så gør man ikke galt med en gave som denne.
Gaming udstyr er også altid et hit hos de yngre mænd som elsker at bruge tid foran computeren. Er han ikke den type, så er et par lækre Sneakers eller smarte bukser også et godt bud på en god julegave.

Gaver til børn

Har du aktive børn, så gør man ikke helt galt med en af de nye Airtrack gymnastikmåtter, som er vældig populære nu om dage. Er det mere indebørn som bruger det meste af tiden foran computeren, så kunne en ny pc, eller gamerudstyr til den eksisterende være den perfekte gave til din søn. Til din datter er tøj altid et oplagt valg.