Er en mobiltelefon en god julegave?

Er spørgsmål som vi ofte høre er om det er ok at give vores børn en mobiltelefon i julegave? Eller hvad med ens kæresten, kan man give sin partner en mobil i julegave, og er dette en gave som de vil elske eller hade?
Lad os se lidt nærmere på brugen af mobiltelefoner som julegaver.

mobiltelefon med mobilabonnement som julegave

Mobiltelefon som julegave

En mobil telefon kan være en virkelig god gave hvis modtageren er til den slags gadgets eller har ønsket sig en ny telefon. Det er ofte et sikkert hit både hos mænd, kvinder og børn, vel og mærke hvis du køber den rigtige model. Ønsker din kæreste eller søn sig den nye Iphone, så bliver du bestemt ikke populære hvis du kommer med en Samsung eller Huawei telefon. Men vælger du den helt rigtige så kan du være sikker på at det bliver en gave som modtageren vil elske og sætte stor pris på.
Problemet med at give mobiltelefoner som gave er at det som regel ikke er de helt små modeller folk ønsker sig, og de nye og bedste modeller typisk koster flere tusinde kroner. Den nye Iphone koster jo nemt 5-6.000 kroner uden mobilabonnement og mange har ikke råd til så dyre julegaver. Vi ser dog alligevel en stigning i folk som køber gaver i dette prisleje også selvom de ikke har råd, hvilket også er en af grundene til at antallet af folk der optager diverse forbrugslån i julemånederne er kraftig stigende. Dette har vi skrevet en del mere om forleden som du kan læse herunder.

Læs også: Det bliver dyrere og dyrere at holde jul

Hvilket mobilabonnement skal du vælge til en gave telefon?

Når du giver en mobiltelefon i gave, skal det så være med eller uden mobilabonnement? Og hvilket skal du så vælge? Ofte kan du nemlig spare en hel del penge på selve telefonen hvis du også køber et ny mobilabonnement til den. Men hvilket skal du så vælge? Der er jo efterhånden rigtig mange firmaer som tilbyder mobilabonnement i alle afskygninger. Mit råd at her at bruge en pris sammenlignings side som f.eks. Mobilpriser.
Her kan funder du daglig opdaterede priser over de mest populære mobilabonnementer lige for tiden, og så er det ret nemt at finde det billigste mobilabonnement som passer dit modtagerens behov. Dog er det ofte nemmere at vælge en telefon uden mobilabonnement hvis den skal gives som gave.

Ny eller brugt mobil?

Men skal det absolut være en ny mobil du giver i gave, eller kan en brugt model som var sidste års hit også bruges? Jeg vil sige det afhænger af hvem modtageren er. Er det til de yngre børn, så kan du nemt slippe afsted med at købe en billig mobil som er brugt, det samme hvis det er til din lidt ældre far eller mor. Men er det til de lidt større børn eller kæresten, så bør du overveje en ny model. Jeg har set flere eksempel på folk der kommer med en flot brugt mobiltelefon som gave til sin mand eller kone, og du ser tydeligt at vedkommende bestemt ikke har ramt plet her. Så til de ældre eller de yngste – overvej en brugt, til de andre, køb en ny.

Hvilken type af mobiltelefon skal du vælge?

Er modtageren til Android systemet og ikke nødvendig Samsung fan, så plejer en Huawei at være et rigtig godt valg. Problemet er bare at lige nu er der en del problemer med USA og Huawei, hvilket gør at Huawei p.t. ikke lige er et godt valg. Så i år ville jeg nok gå med enten en Samsung Galaxy eller en Iphone XR til omkring 4.000 kroner. Et godt og solidt valg hvis du har pengene til det, og vil bruge så meget på en julegave.

Hvor skal du købe telefonen?

Men hvor skal du så købe telefonen? Bor du i nærheden af en større butik som Elgiganten eller Bilka, så kan du ofte med fordel købe den her, da priserne typisk er lave og der er god bytte service. Du kan også vælge at bruge en pris sammenlignings side som Pricerunner hvor du blot indtaster den model du er på udkig efter og så finder den de billigste hjemmesider som sælger den. Er det tæt på juleaften, ville jeg nok stadig vælge at købe den i en fysisk butik, ellers risikere du at den ikke når at komme.
Er du ude efter en brugt mobil, så er sider som guloggratis.dk eller den blå avis rigtig gode steder. Vær dog opmærksom på at der før er set en del snyd i forbindelse med salg af mobiltelefoner på netop denne type side. Så vælg som udgangspunkt en sælger der modtager paypal frem for mobilepay, da du her er betydelig bedre sikret, skulle telefonen ikke ankomme. Jeg ville personligt aldrig vælge at købe en brugt telefon fra nogle jeg ikke kender, og betale med mobilepay, også selvom jeg måske kan spare 50-100 kroner frem for en der modtager Paypal. Så overvej dette når du køber brugt mobil (eller andre former for dyre produkter)
Skal der abonomment med, så kig som sagt på sider som Mobilpriser og find det mobilabonnement som passer bedst til prisen og behovet.

Husk at læs byttereglerne

Når du køber telefon som gave, så husk endelig at læse op på bytteregler først. Der er ikke alle steder hvor de tager den retur, især ikke hvis det er med mobilabonnement. Så forhør dig altid om denne del inden du ligger en ordre på en ny mobiltelefon.