Få mere motion med en Airtrack

Som en far er en ting, jeg altid bekymrer mig om, nemlig om min datter får nok motion på en sjov og underholdende måde. Jeg er ikke typen som bryder mig om at hun, at hun sidder ned i stuen og stirrer på tv’et og bare leger med sin Ipad i flere time. At komme ud og røre sig er vigtigt. Det at være aktiv og energisk er noget mange børn slet ikke gør nok i nu om dage. Problemet her er ofte at finde aktive ting ude, som hun syntes er sjovt og ikke bare en sur pligt. F.eks. gider hun ikke med ud på en løbetur eller cykeltur. Fodbold er heller ikke lige hende, og så er det jo at det begynder at blive lidt svært at finde på noget sjovt at lave.

Køb din Gymplay Airtrack her
En ting hun elsker, er at hoppe. Hun hopper på de små børns trampoliner i parken, på sofaen hjemme eller i sengen. Hun elsker det bare. På grund af dette søger vi altid nye steder at tage hen og ting, vi kan gøre, der indebærer at hoppe og have det sjovt.

Læs mere: Vælg den rigtige Airtrack

Noget jeg ikke havde hørt om indtil for nylig, var AirTracks. Disse er i bund og grund store oppustelige gymnastikmåtter, der er designet til at lade dig hoppe og lave forskellige gymnastik øvelser på. Plus, fordi de er oppustelige, de er bløde og sikre for børn også. De er også meget nemme at transportere, hvilket er en stor bonus. Hvad jeg ikke vidste var at de også er meget populære i gymnastik foreninger og klubber. De fleste større klubber har en Airtrack eller flere, og ofte også dedikerede Air track hold, hvor de underviser i spring og øvelser som passer til Airtracken. Dette kan bestemt anbefales hvis du har mod på at prøve en ny og spændende type sport.

Den perfekte air track til børn og voksne - Få den hos Gymplay

Dette syntes som et oplagt valg for både mig og min datter, så jeg gik straks i gang med at se hvor man kunne få en sådan og hvad de kostede. Det bedste valg virkede til at være en H10 Airtrack Trainer fra Gymplay, da den efter sigende skulle være i rigtig god kvalitet og passe til hendes niveau. De nye FlipZ modeller fra GymPlay ser også rigtig lovende ud, her er prisen lidt lavere, og ikke helt de samme mulighed for at udbygge sin Airtrack bane med forskellige af tilbehør.
Prisen var omkring den samme som en god Berg trampolin, men denne her var lidt nemmere at tage med rundt end en trampolin. Derudover var det også muligt at bruge denne inde, da vi har en kælder med masser af plads. Alternativet var en Airtrack Mini, men jeg syntes den blev lidt for kort til hende. Så vi valgte en 3 meter model og en ekstra springblock dertil.
2 dage efter jeg havde bestilt den, blev den leveret, og hold da op et hit. Sjælendt har jeg set min datter være så glad for noget. Hun kunne bruge sin nye Airtrack i timevis, både på at træne de spring hun allerede kendte, men også på at lære nye øvelser. Ofte bruger hun Youtube eller Instagram til at finde forskellige vidoer med nye trick og øvelser til sin Air Track. Airtracks i haven er noget som vi ser mere og mere af her i 2022, og et stykke udstyr til haven som er kommet for at blive. Præcis som vi tidligere så det med trampoliner. Hvor mange danske haver har jo ikke en trampolin stående nu om dage? Og selvom trampoliner kan være super sjove at bruge, så høre jeg alligevel ofte at Airtracken faktisk er sjovere at bruge. Det kan godt være det tager lidt længere tid at lære at bruge den. Her har en trampolin jo en kæmpe fordel, i det mange også vil syntes det er sjovt bare at hoppe og ned. Det er bestemt ikke lige så sjovt på Airtracken, men så er der til gængæld mange ting som er langt sjovere på Airtracken.

Læs mere: Hvorfor bruge Airtracks i haven?

Nu har hun haft den i snart 3 måneder, og jeg tror ikke der er gået en dag hvor hun ikke har brugt den. Så en fantastisk måde for hende at få lidt ekstra motion på og samtidig blive underholdt på en mere aktiv måde. Jeg har også selv prøvet den lidt, og må indrømme at den faktisk er ret sjov, selv for en voksen som ikke længere er helt så smidig og elegant som man engang var.
De fleste børn jeg har set som bruger en Airtrack plejer at elske den når de først har lært et par spring. Så er det ofte at de brænder efter at lære flere spring og teknikker på Airtracken, og så bliver det bare sjovere og sjovere. Så ikke alene er de ofte godt underholdt på en, men det er også rigtig god træning til dem – både inde og ude i haven.
Så er du ude efter at få mere motion, så vil en Airtrack bestemt været et oplagt valg og noget som næsten med garanti, vil give langt flere motions timer uden for.

Hvorfor en Airtrack giver mere motion

En airtrack, det er altså en af de der ting, der kan få selv dem, der normalt ikke hopper op af sofaen, til at være med på en lille træningssession, uden det overhovedet føles som træning. Når man først hopper rundt på sådan en, kan man næsten ikke lade være med at prøve et par flips eller bare hoppe op og ned som et barn igen – og ved du hvad? Uden at man tænker over det, får man pulsen op og sved på panden.

Fordi en airtrack er blød og fjedrende, så er det også en mere skånsom måde at bevæge sig på. Det betyder, at man kan øve sig på nye bevægelser, man måske ikke tør kaste sig ud i på en hård gymnastiksalgulv. Man kan eksperimentere med sit bevægelsesmønster og udfordre sin balance og koordination, og det er ikke kun godt for kroppen, men også for hjernen.

Jeg synes, det bedste ved en airtrack er, at den bare ser så indbydende ud. Den ligger der og kalder på dig for at tage en pause fra skærmen og prøve lige at lave en hurtig rulle eller et hop. Og før du ved af det, har du været aktiv i en halv time eller mere. Plus, det er en aktivitet, hvor hele familien kan være med, lige fra de mindste til de voksne – det er en sjov måde at være sammen på, mens man får rørt sig.

Så helt personligt, jeg tror at en Airtrack lokker mere motion ind i dagligdagen, fordi den gør det sjovt at bevæge sig. Man glemmer tid og sted, og pludselig har man fået en masse motion, helt uden at det føltes som en sur pligt.

Konklusionen på vores oplevelse med Airtracken fra Gymplay har været intet mindre end fantastisk. Som far har jeg set et markant skift i min datters aktivitetsniveau og hendes glæde ved at bevæge sig. Den bekymring, jeg havde om hendes tilbøjelighed til passive aktiviteter, er nu erstattet med stolthed over hendes engagement i at lære og udføre nye spring og øvelser. Airtracken har ikke bare givet hende en platform til fysisk udfoldelse, den har også bragt os tættere sammen som familie, når vi alle sammen finder glæden ved at være aktive.

Ud over den fysiske aktivitet tilbyder Airtracken også en sikker og skånsom træningsflade, hvilket har givet min datter selvtillid til at eksperimentere og forbedre sine færdigheder uden frygt for skader. Den lethed, hvormed Airtracken kan opsættes og bruges både indendørs og udendørs, har vist sig at være en stor fordel, som har tilladt os at integrere motion i vores daglige rutiner uden de store omkostninger eller besvær.

I sidste ende er Airtracken ikke kun et træningsredskab; den er et springbræt til en sundere og mere aktiv livsstil for min datter. Hvis du overvejer at introducere en sjov og engagerende måde at bevæge sig på for dine børn, kan en Airtrack fra Gymplay være en investering, der giver gevinster langt ud over dens pris. Her hjemme er vi i hvert fald overbeviste: Airtracken er kommet for at blive, og den er et hit, der fortsætter med at inspirere til leg, læring og bevægelse.