Billig briketter – Hvor skal man købe disse?

Tilbud på billig briketter og brændeDer er rigtig mange der gerne vil spare så meget som muligt på deres varme regning og derefter gerne vil have mulighed for at købe billig briketter. Men hvor skal man købe disse billige træbriketter og hvad skal man gå efter når man skal finde ud af om kvalitet og pris hænger sammen? Skal du købe træbriketter i Sverige eller tysk for at spare lidt penge? Lad os starte med at se på fremstillingen af briketterne.

Fremstilling af træbriketter

Som de fleste allerede ved, består træbriketter hovedsageligt af savsmuld og helt små træstykker. Disse råmaterialer stammer som regel fra savværker og møbelindustrien og er hovedsageligt fra træ der allerede er temmelig tørt. Materialerne smides i en maskine der varmer det op til omkring 250 grader hvor træet begynder at udskille en naturlig lim og dermed binde savsmuldet og træstykkerne sammen. Denne sammenhængende masse bliver efterfølgende under stort pres samlet til små firkanter som vi bedst kender som træbriketter. Da vandindholdet i briketterne ofte er meget lav og de har en høj densitet, betyder det også at de har en rigtig god brændværdi og derfor er yderst velegnet til opvarmning af hjemmet. Faktisk helt på højde med træpille som rigtig mange er glade for. Træbriketter er for mange en glimrende form for opvarmning og mange vil endda gå så vidt at sige at det er den bedste form for opvarmning af hjemmet når det skal være billigt.

Læs mere om Træbriketter

Briketter Sverige

Førhen var det gode besparelse ved at købe sit brænde eller briketter i Sverige. De har masser af skov, en stor møbel produktion og derfor masser af de råmaterialer som anvendes til briketterne. Desværre er priserne på disse produkter nu blevet alt for dyre til at det kan betale sig at købe dem i Sverige. Faktisk ligger prisen cirka 10% over de danske priser, men mange af deres produkter hører så også til helt i top når vi taler kvalitet. Den høje pris gør dog at danskerne ikke længere handler brænde i Sverige på samme niveau som de engang gjorde. Men er man alligevel derover med trailer, så kan det stadig være muligt at finde et godt tilbud på briketter i Sverige. Lav f.eks. en Internet søgning på træbriketter sverige og du vil finde masser af eksempler på billige online webshops der sælger forskellige former for træ briketter og brændsel. Desværre er fragten dog ofte alt for dyr til at det kan betale sig.

brænde sverige

Briketter Tyskland

Men hvad så med Tyskland, kan man stadig købe billig briketter i Tyskland? Ja det er muligt, især hvis du selv har mulighed for at transporterer dem så er der en del penge at spare ved at købe Tyske træbriketter. Skal man til at ligge fragt priser oven i, så løber priserne op i noget der svarer til de Danske, og så er der ikke længere den store besparelse ved at købe briketterne i Tyskland frem for i Danmark. Dog er det lidt anderledes med træpiller, her er besparelsen noget større og i mange tilfælde kan det stadig godt betale sig at købe dem syd for grænsen, især hvis du køber ind i større mængder. Vi ser stadig folk nu om dage i stor stil tager til Tyskland for at købe forskellige former for træ og træ produkter til opvarmning af hjemmet. Selv her i 2024 kan der stadig være penge spare ved at købe sit træ eller sine brikker i Tyskland.

Læs også – Hvorfor er plankebord i massivt træ et godt valg til stuen?

Billig Briketter

Hvor skal man købe de billig briketter? Om foråret og i starten af sommeren er priserne lavest, da efterspørgslen også er lavest her. Så har man mulighed for at købe ind til hele vinteren på dette tidspunkt, kan man som regel spare en del. Men ofte venter de fleste til midt på efteråret, når kulden begynder at sætte ind, med at købe sit brænde. Det betyder dog ikke at man ikke også kan spare lidt penge på det tidspunkt. Hvis du f.eks. går sammen med dine naboer og benytter online sider der tilbyder nabolevering eller selv henter, er der ofte rigtig gode besparelse ved at købe ind i større mængder. Køber du f.eks. 10 eller 12 paller, kan man ofte spare op til 300 kroner per palle, så det er en besparelse på hele 3.000 kroner for sådan en sending. Ellers tilmeld dig nyhedsbrevet på de mange online forhandlere og hold øje med deres tilbuds kampagner, så er der nemlig også mulighed for gode besparelser. Problemet er bare at hvis du mangler her og nu, så har man ikke tid til at vente på at der tikker et godt tilbud på brænde eller briketter ind i ens mailbakke.

Kvalitets brænde til billige penge

Billige briketter eller billig brænde?

Skal du fyre med billige briketter eller blot med billig brænde? Personligt foretrækker jeg briketterne, da de er nemmere at stable, og har typisk en højere brændværdi end almindeligt træbrænde. Skal det være så billigt som muligt så plejer jeg at lave en søgning på billig briketter Sverige, eller billig briketter Tyskland (eller træbriketter Tyskland), så er priserne, i perioder, ofte lidt lavere end her i Danmark. Vi vil jo alle sammen gerne kunne opvarme vores bolig så billigt som mulig, og dermed spare penge på brændsel. Opvarmning af sit hjem er jo desværre stadig ret dyrt her i Danmark.

Brænde Priser

Hvad er med til at bestemme prisen på brænde? Lige som med briketterne spiller årstiden ind, køber man først på foråret er det billigst, køber man sidst på vinteren er prisen ofte højest. En anden ting som spiller ind er hvad træsort man køber. Da de tunge træsorter som f.eks. Bøg har den højeste brændværdi, er prisen på bøgebrænde derfor højere end prisen på f.eks. Gran eller Løv. Den sidste ting som spiller meget ind på prisen, er om det er lufttørret eller ovntørret brænde, og det ser vi lidt nærmere på her.

Kan det betale sig med træpiller?

Til opfyring af sin brændeovn der hjemme, så vil jeg sig at træpiller er for dyre. Dog vil det være en meget nemmere løsning hvis det er til ens primære varme kilde. Da du kan få en hel del automatisk til træpiller, så du ikke selv konstant skal ud og fylde brænde på fyret. Dette alene retfærdiggøre nemt den ekstra pris som træpiller ofte koster.

brænde fra tyskland eller sverige

Ovntørret eller lufttørret brænde

Ovntørret brænde, er træ der har fået lov at ligge opvarmet til omkring 200 grader i nogle dage. Dette gør at langt det meste vand er fordampet og man har derfor noget meget tørt træ, som er klart til lige at blive smidt i brændeovnen eller pejsen. Lufttørret træ derimod, er træ der har lagt mindst sommeren over og fået lov at tørre naturligt op. Det indeholder som regel lidt mere vand end ovntørret og har derfor ikke helt samme brændværdi. Lufttørret træ har tit også godt af at få lov at ligge inden døres et par dage og efter tørre før brug. Prisen er derfor også billigst på det træ der er lufttørret frem for det som er ovntørret.

Mit bedste råd til dig som gerne vil have nogle billige briketter, er overraskende nok, ikke at købe dine træbriketter i Tyskland eller Sverige, men at Google billig briketter og se hvilke sider som lige nu har tilbud på den. Er der ikke nogle tilbud som er specielt gode, og står du ikke og mangler dem her og nu, så prøv igen om en uge og ugen efter, inden priserne kommer ned i et niveau hvor også du syntes det er billigt. Husk forskellige brændeforhandlere køre med forskellige tilbud i perioder. Der kan nogle gange nemt gå et par uger hvor der slet ikke er nogle som har en god pris på brænde eller træbriketter. Skal du alligevel til Sverige, så vil køb af træbriketter i Sverige stadig være en rigtig god måde at få nogle billige briketter på, men skal du selv betalte for fragten, så kan dette som regel ikke betale sig længere.