Brug dit brænde til at grille med

brug af brænde i sin grill - en ny og spændende måde at grille påNu hvor det er blevet sommer, så er der store chancer for, at du allerede har haft fat i grillen en gang eller to. Denne sommer har indtil videre budt på fantastisk grillvejr, og har du endnu ikke fået luftet Weberen, så er det på tide at komme i gang da alt mad jo smager fantastisk på grillen. Er du den type, der plejer at grille med nogle briketter, så er det måske i år, du skal begynde at eksperimentere lidt, så du kan blive bedre til at grille. Der er rigtig mange måder at grille på, og er du vant til kun at grille med almindelige briketter på traditionel vis, så er der meget, du kan lære i løbet af denne sommer. Og det handler jo bare om at kaste sig ud i det.

En af de ting, som mange danskere ikke har prøvet før, er at grille med helt almindeligt brænde. Vi bruger brænde til at tænde op med i vores brændeovne og pejse, og enkelte kan da også finde på at lave et bål ude i haven for hyggens skyld. Men det er langt de færreste, der rent faktisk benytter sig af træet til at lave mad over. Så hvis du alligevel har noget brænde liggende, som du godt kan undvære, så kan det måske være det første lille eksperiment, som du kaster dig ud i. Bliver det ikke perfekt, så kan du jo altid prøve igen i morgen eller i næste uge. Det handler bare om at kaste sig ud i det, for så svært er det nemlig heller ikke at grille på en anderledes måde og samtidig få lidt mere smag i maden. Spørgsmål er så om du skal grille med brikker eller med almindelig træ? Alt efter hvem du spørger så vil en del nok sværge til at træ er det eneste rigtige at grille med hvis du ønsker den rigtige røg smag, mens andre siger at brikker giver samme gode smag men er meget nemmere at bruge. Efter maden så er grillet, kan i nyde den ude på en hyggelig terrasse eller på et lækkert plankebord i stuen. Du kan her læst mere om hvorfor du bør overveje et plankebord i din stue.

De, der benytter sig af brænde til at grille med, gør det blandt andet på grund af den langt højere varme, som man kan opnå. Dog kræver det måske et forsøg eller to, før man får det til at fungere helt optimalt. Når du skal i gang med at grille med brænde, så kan det være en rigtig god ide at bruge tørt, afbarket løvtræ. Det giver en rigtig fornuftig varme, og det er forholdsvis let at få antændt. Et lille tip er også, at du ikke skal placere dit brænde i en evt. grillstarter, hvis du bruger sådan en. Så er der nemlig stor sandsynlighed for, at du bare får røg ud af eksperimentet. Placer i stedet dit brænde ovenpå briketterne, når der er godt gang i dem, og efter de er lagt på grillen. Brug af træbrænde på grill giver lige den ekstra tak af røg som ofte får kødet til at smage bedre så har du endnu ikke prøvet det er det bestemt noget som kan anbefales.

Nu skal der også være plads til lidt træning og motion, og selvom det at kløve brænde kan være glimrende træning, så kunne lidt træning på en Airtrack eller trampolin være en god måde at holde formen på. Læs mere om dette her

Derudover er det også meget vigtigt, at dit brænde får nok ilt. Får det ikke det, så kan det ikke lade sig gøre at få ild i det. Egentlig er det meget simpelt – hvis brænde ryger i stedet for at antænde, så er det enten fordi, at dit brænde ikke er tørt nok, eller fordi der ikke er nok ilttilførsel. Så hvis du får røg i stedet for, så er det formodentlig en af de to ting, der er årsagen til det.

Som sagt, så kræver det bare lige en gang eller to, før du har fået det til at køre. Det giver blandt andet mulighed for at grille din egen pizza, som kommer til at smage fantastisk, når man laver den på denne måde, især bunden har det med at blive rigtig sprød når man laver pizza på grill. Derudover er det også bare hyggeligt at benytte brænde i stedet for. Og efterfølgende kan i jo sidde rundt om flammerne, hvis der ellers er flere tilbage, og hygge jer evt. grille lidt skumfiduser over flammerne så bliver det næppe mere hyggeligt.

Der er noget specielt ved at grille. Det bringer os tættere sammen på en eller anden måde. Og hvis du også er en stor fan af det, så lad vær med kun at grille på den traditionelle måde. Udfordre dig selv og prøv noget anderledes i ny og næ. Kun på den måde kan du blive bedre og du vil med garanti få en masse gode smagsoplevelser ud af det.