Hvad er en Air track gymnastikmåtte?

Har man bare lidt med gymnastik at gøre, eller har du børn som interessere sig for gymnastik, så har du nok stødt på ordet Air track inden for de seneste par år. Her i 2020 er de mere populære end nogensinde før. En Airtrack er i bund og grund blot en stor gymnastik måtte som er fyldt med luft og kommer i højden 10, 15 0g 20 cm.
Men hvorfor er folk så vilde med disse nye Airtrack gymnastikmåtter? Lad os prøve at kigge lidt nærmere på nogle af disse Airtracks, og få en lille ide om hvorfor disse moderne gymnastikmåtter nu engang er så populære.

Gymplay – Din forhandler af Airtrack og tilbehør

Den lille Mini model

Den mindste model inden for Airtracks og en rigtig god begynder bane til de små eller nye gymnaster. Her har den lille gymnast mulighed for at lære de forskellige spring, som flik flak, araber spring, kraft spring osv. På en sikker og sjov måde. Fordelen ved at gøre det på Airtracken, er at den er noget mere elastisk end en traditionel gymnastik måtte, så dit barn får lidt ekstra hjælp, hvilket gør at de ofte hurtigere lærer springet. Det billigste sted jeg har set denne mini model er hos den Danske forhandler Gymplay. Bag GymPlay står en flok gamle spring gymnaster, så her er det muligt at få lidt rådgivning hvis man er i tvivl om hvilken Airtrack model man skal vælge.
En Airtrack Mini er typisk højst 3 meter lang, og kan derfor bruges inden for i mange hjem. Noget som kan være en klar fordel på en kold regnvejrsdag.

Derfor bør du vælge en gymplay airtrack

Airtrack hjemme model

Som dit barn vokser og forbedrer sine færdigheder, vil det uundgåeligt komme et tidspunkt, hvor den charmerende lille Mini-model af en hjemme Airtrack, der har tjent så godt, må vige pladsen for en større og mere udfordrende H10-model. Denne opgradering vil ikke kun tilføre længde, hvilket muliggør længere og mere komplekse sekvenser af bevægelser, men den brede anvendelighed og den tilladte kreativitet i øvelser vil også tage et kvantespring. Flere af H10-modellerne tilbyder spændende udvidelsesmuligheder, som for eksempel ekstra moduler, der kan koble sig på og dermed transformere din grundlæggende Airtrack til et rigt sandkasse af gymnastiske muligheder. Disse tilføjelser kan ikke blot forlænge banen, men også forny den, hvilket betyder at en oprindeligt 3 meter lang Airtrack kan forvandle sig til en 5 meter lang bane – en ændring, der typisk øger sjov-faktoren eksponentielt.

Med disse nye dimensioner bliver det dog klart, at stuen eller børneværelset ikke længere kan rumme den udvidede Airtrack. Så flytter legen udenfor, hvor haven tilbyder plads til at brede sig ud og udnytte Airtrackens fulde potentiale – i hvert fald når vejrguderne tillader det. På de dage, hvor det danske vejr viser sig fra sin grå og våde side, er der heldigvis ofte mulighed for at fortsætte træningen i det lokale gymnastikforening, hvor større Airtrack-modeller, såsom en 5 meter eller endnu længere, står klar.

En alternativ løsning, der har vundet indpas hos mange familier, er at investere i to 3 meter Airtracks. Med en simpel Velcro-kobling kan de samles til en imponerende 6 meter lang bane udenfor, mens de inde i hjemmet kan bruges separat, hvis pladsen er en udfordring. Denne fleksibilitet giver maksimalt udbytte af Airtracken, uanset vejret eller rummets størrelse, og sikrer, at dit barns udvikling og glæde ved gymnastikken kan fortsætte uhindret.

Læs også: Airtracks til haven

Airtrack H15 til den seriøse gymnast

For langt de fleste vil en Airtrax H10 være ganske udmærket til deres behov, en air track de vil få glæde af i mange år. Men er man meget seriøs omkring spring gymnastik og har man dyrket det i flere år, så kommer der nok et tidspunkt hvor den trofaste H10 bliver udskiftet med en H15. Lidt på samme måde som når man udskifter sin først mountainbike med en pro model.
H15 modellen er 15 cm tyk og giver dermed endnu mere kraft til din spring, hvilket gør det nemmere at lave endnu mere komplekse spring og få endnu mere højde på springene. Dyrker man springgymnastik på højt plan og vil du gerne kunne træne lidt i haven, så er en Airtracks H15 et rigtigt godt bud på en ny gymnastikmåtte. En 15cm model, har den fordel af selv øvede gymnaster vil få meget glæde af den. Og starter man f.eks. med en 3 meter model, så kan man altid købe nogle ekstra moduler og udvide sin springbane lidt. Ellers vil jeg anbefale at man starter med at købe en så lang en bane som man har råd og plads til. H15 modeller er god nok til at man ikke lige bliver træt af den de første par år. Selv mange voksne elite gymnaster bruger en H15 gymnastikmåtte til deres daglige træning, så bestemt en Airtrack der kan anbefales til alle bortset fra de mindste eller helt nye gymnaster. Ulempen ved H15 modellen er at den ofte giver for meget bounce til at det er en god løsning inde i hjemmet. Denne Airtrack gymnastikmåtte er noget bedre til træning i haven.

H20 Pro model

Hvor H15 modellen vil være perfekt til hjemmetræning for selv den bedste gymnastik, så bliver den dog stadig overgået af H20 modellen. Denne model kommer med hele 20cm i højden hvilket giver suveræn bounce og kommer i længer som ofte er over 10 meter lange.
Disse modeller er ofte for store (og dyre) til hjemme brug, og man finder dem derfor tit i gymnastik haller hvor de kan indgå som en del af gymnastiktræningen. Disse Airtracks giver mulighed for at lave nogle virkelig fede spring serier, som tager springgymnastik til et helt nyt niveau. Det er en virkelig sjov oplevelse både for gymnasten men også for tilskuerne. Denne gymnastikmåtte er på mange måder en ret genial opfindelse, hvis du spørger mig. Og noget som mange flere nemt burde kunne få rigtig stor glæde af.

Skridtet efter pro modellen er den helt store 30 centimer model på op til 15 meter, som benyttes i større idrætshaller eller til Airtrack konkurrencer. Har du endnu ikke set en sådan konkurrence, kan det bestemt anbefales. Det er meget sjovere at se på end alle former for traditionel gymnastik.

Derfor en en gymplay gymnastikmåtte så fantastisk

Jeg er selv ked af at disse airtracks ikke var fremme da jeg dyrkede gymnastik, jeg ville have elsket at folde mig ud på en af de større airtrack modeller. Men nu har jeg da fornøjelsen af se min søn få lov at gøre dette. Og selvom han endnu ikke er top gymnast, så er det da ret underholdende at se på. Så jeg kan bestemt anbefale en Airtrack gymnastikmåtte til alle som har pladsen og nogle børn som går meget op i spring gymnastik. Det kan for mange være svært at vælge den rigtige model, derfor er det ofte en god ide lige at tage en snak med forhandlerne. Ofte er de rigtig gode til at rådgive og hjælpe med at vælge den model som passer til dig eller dit barn. Her kan jeg for eksempel anbefale det Danske firma Gymplay, som er eksperter inden for Airtracks, og kan give meget kompetent rådgivning om hvilke modeller som vil være mest ideele. Det er næsten altid en god ide lige at få en snap med en ekspert inden man køber en Air track. Husk også at sikre dig at du ikke køber Airtracks som er fyldt med tung metaller eller andre skadelige stoffer, som der desværre findes i en lang række af de Air tracks der kan købes nu om dage.

Flipz Airtrack på 4 meter

Air track gymnastikmåtte til haven

Rigtig mange som køber en Air Track kommer mest til at benytte den uden for. Det kan være rigtig svært at finde plads nok inde til en model som er større end 3 meter, og selv her er det nogle gange svært at finde pladsen. Derfor vælge de fleste at købe en Airtrack til haven. Fordelen ved at bruge en Air track gymnastikmåtte i haven, er at du her som regel har godt med plads til at lave alle de spring du gerne vil lave. Og er Airtracken ikke lang nok til de spring serier du ønsker at udføre, kan du kombinere den med en landing matt eller en tynd madras så du på den måde får en meter til halvanden ekstra at gøre godt med. Husk også at vælge en Airtrack med god bredde. Det er vigtigt at den ikke er for smal, da du risikere at ramme ved siden af hvis du laver spring serier.
En anden fordel ved at bruge en Airtrack i haven, er at ofte hr bedre plads her til at udføre dine spring. Inden for skal du passe på ikke at ramme væggen, møbler og lignende, hvor du også har langt mere luft omkring dig uden for. På nogle af de større og tykkere modeller bliver højden til loftet også ofte et problem når den skal bruges inde, dette problem har du heller ikke uden for.

Det var lidt om en Air track gymnastikmåtte – et af de bedste træningsredskaber til dig der har børn og gerne vil have de er lidt mere aktive uden for.