Online Marketing – SEO Optimering, Google Ads | Digital marketing

Hvad enten du har en webshop eller en hjemmeside hvor du sælger dine ydelser fra så vil du sikkert gerne have flere besøgende ind på hjemmesiden. Det er du bestemt ikke alene om og derfor er online annoncering også blevet kæmpe forretning hvor de forskellige hjemmesider kæmper hårdt om at få kunderne ind på lige præcis deres side. Alle ved de har brug for online marketing – men hvad skal man lige vælge? Er det SEO optimering, Google Ads eller en anden form for digital marketing? Hvorfor er det vigtigt med et responsive webdesign? Eller kan et standard webdesign stadig give gode konverteringer? Er det SEO optimering du skal fokusere på, Google Ads, nyhedsbreve, sociale medier eller helt anden slags digital markedsføring? Hos DTV Transition har vi fokus på alt slags digital markedsføring (og webdesign), så lad os prøve at se lidt nærmere på et par af de mest almindelige typer af online marketing som virksomheder benytter her i slutningen af 2021.

Brug for hjælp til at ligge en markedsføring strategi? Eller vil du gerne have større online synlighed på Google eller de sociale medier? En ny hjemmeside med et smart webdesign? Så kontakt dit lokale webbureau i Aalborg:
Alphaweb
Ved Stranden 22, 4. th.
9000 Aalborg
[email protected]
+45 24926810
https://www.alphaweb.dk

SEO optimering

SEO eller søgemaskineoptimering som det også hedder, er i bund og grund en række teknikker der bruges til at gøre din hjemmeside eller webshop mere synlig på søgemaskinerne når folk søger efter ydelser eller produkter som du sælger via hjemmesiden. SEO optimering kan være rigtig svært at finde rundt i og kræver et godt kenskab til ting som on page SEO, linkbuilding, teknisk SEO og flere andre ting, som alt sammen er med til at bestemme hvilken placering din hjemmeside får på søgemaskinerne for en given søgning.
Fordelen ved SEO optimering er at den trafik du får ind her er “gratis”.. Desværre kræver det ofte at du enten selv har lagt en hel del tid i at optimere din hjemmeside eller betalt et SEO firma for det. For optimal effekt kan det ofte være en god ide, allerede at overveje SEO når du får udviklet hjemmesiden eller opdateret dit eksisterende webdesign.
Typisk er den trafik du får ind via søgemaskinerne af høj kvalitet og konverterer ret godt i forhold til f.eks. betalt annoncering på sociale medier eller Google Ads.
Ulempen ved SEO er at det kan være tidskrævende at komme godt frem på de søgeord som er vigtige for dig, især i branchen hvor der er mange om buddet.
Sælger du produkter eller ydelser i en niche uden ret stor konkurrence vil det give god mening selv at sætte sig lidt ind i SEO optimere hjemmesiden, ellers vil du i langt de fleste tilfælde få mere ud af at kontakte et webbureau eller online marketing bureau og betale dem for det. Det er for en af de vigtigste aspekter inden for deres digital marketing strategi.

Digital markedsføring - SEO optimering

Google Ads

Vil du gerne hurtigt i gang med at få flere ind på din hjemmeside, så kan Google Ads være et oplagt sted at starte. Her opretter du annoncer som vises når der søges de søgeord du er interesseret i at blive fundet på. Efterfølgende betaler du så kun når nogle klikker sig ind på din annonce. Prisen ligger typisk på omkring 3 kroner per klik, men kan variere fra 0.5 til 15 kr. eller mere alt efter i hvilken branche du er. Jo bedre optimeret din Google Ads kampagne er, jo billigere klik og bedre placeringer får du. Derfor giver det også her god mening at få et marketing bureau til at hjælpe med opsætningen.
Den helt store fordel ved Google Ads, er at du kan komme rigtig hurtigt i gang. Og du har mulighed for at gå efter nærmest alle de søgeord som du har lyst til. Dette gør også at en meget stor del af danske virksomheder benytter Google Ads som en del af deres online marketing strategi.
Især Google Shopping som er en del af Google Ads, kan være rigtig effekt for mange webshops. Er du billigst med produkterne eller den eneste som sælger dem, så bør du bestemt overveje Google Shopping.
Ulempen ved at kun benytte Google Ads, er at en stor af dem som laver en Google søgning slet ikke klikker på de betalte annoncer, men udelukkende på de organiske visninger. Af samme grund vælger mange også at kombinere Google Ads med en SEO strategi for at være dækket bedst muligt ind.

Sociale medier marketing

Et godt alternativ til de klassiske tv reklamer er en lidt anderledes form for digital markedsføring – SoMe marketing, hvor du enten aktivt bruger din sociale profil til at promovere dine ydelser/produkter eller benytter dig af social medie annoncering. Gør du det rigtigt kan du nå ud til rigtige mange med dit budskab og der er også en del firmaer og influensers som tjener rigtig godt på at være synlige på Facebook, Instagram, Twitter eller LinkedIn. Det at du faktisk kan komme rigtig langt uden at betale for det, er en af de ting som gør at mange nystartede har stor fokus SoMe markedsføring. Har du godt med tid og begrænset budget til markedsføring, så kan de sociale medier være et godt sted at starte. Det kræver dog at der løbende afsættes en del tid til opdateringer og vedligeholdelse af følgere osv. Du får ikke ret meget ud af at være aktiv i 2 uger, så 3 uger uden aktivitet og så 2 aktive uger igen.
Rigtig mange har svært ved at sælge deres services eller varer på de sociale medier, netop fordi mange som er logget på Instagram eller LinkedIn ikke er der for at købe. Så her er du nød til at fremtvinge et købsbehov, vise dem et produkt som de bare ikke kan undvære eller et tilbud som er så godt de ikke kan sige nej til det. Dette gør tingene lidt sværere i modsætning til en Google søgning på dit søgeord hvor de ofte aktivt søger specifikt efter det du tilbyder.

Online marketing - Google Ads Aalborg

Nyhedsbreve

Nyhedsbreve kan være en god kilde til at gøre dine kunder opmærksom på at du stadig findes, har et godt tilbud til dem, eller få nye produkter vist til en masse potentielt interesserede. Har du fået opbygget en stor følgeskare som har takket ja til at modtage dit nyhedsbrev, kan det være en god kilde til ekstra salg.
Ulempen her, er at det kan tage rigtig lang tid at opbygge sin mailing liste og derfor fravælger rigtig mange denne ellers udmærket mulighed for mer salg. Det kan f.eks. være til salg af sportsudstyr som en Airtrack Airtrack eller trampolin, nyheder, tips til træning og meget mere. Især den populære airtrack gymnastikmåtte er noget som virkelig hitter i disse tider.

Hvilken slags online marketing skal du vælge?

Med et ofte begrænset budget, kan det være svært at bestemme sig for hvilken type af digital markedsføring som du skal smide pengene efter. Et SEO bureau vil ofte anbefale at du bruger dem på søgemaskineoptimering eller Google Ads, hvor et reklamebureau eller webbureau tit har det med at anbefale Google Ads. Faktum er at det som regel er meget forskelligt fra virksomheds type og branche, så hvad der virker rigtig godt for en type virksomhed er ikke altid det samme som også vil virke for jer. Har du f.eks. en webshop der sælger flotte ting inden for bolig indretning og har du nogle produkt billeder og stemnings billeder, så er Instagram et godt medie at vise sig frem på, især hvis du endnu ikke er så kendt at mange aktivt søger på søgemaskinerne efter de ting i sælger. Har du en industrivirksomhed, så kan det være svært at skabe nok interesse på de sociale medier, og her vil en anden type af online marketing typisk være mere effektiv.
En god ide er derfor at få et marketing bureau til at hjælpe med at ligge en online markedsføring strategi for jeres virksomhed, så i når ud til den helt rigtige målgruppe og dermed får mest ud af jeres marketings budget. Vi ser desværre alt for mange som falmer i blinde og prøver alt muligt forskelligt af når vi snakker marketing. Noget som både kan blive dyrt for virksomheden, men også gøre at de taber markedsandel til konkurrenterne.

Hos DTV Transition ser vi løbende på forskellige typer af online marketing og tester hvad der virker nu om dage og hvilke online trends der er inden for digital markedsføring.