Online marketing til webshop

Har du lige startet en ny webshop så vil du jo gerne have flere besøgende ind på den. Man hvad kan du lige lave af tiltag når vi snakker online marketing som giver mening for dig som webshop-ejer? I dag ser vi lidt nærmere på nogle af de mange salgskaner der findes til online butikker, og som kan være relevante for dig som lige har startet online butik, eller for dig som leder efter nye muligheder for at få flere besøgende. Husk dog på at inden du overhoved bør overveje at se på mulighederne inden for online marketing til din webshop, så bør du sikre dig at butikken nu også er i stand til at lave de besøgende om til kunder. Er din webshop ikke troværdig nok, er den ikke optimeret til salg, eller er den for langsom at bruge, så kan det i mange tilfælde slet ikke betale sig at betale for at få folk ind på siden. Noget vi her på DTV Transition desværre har set alt for mange eksempler på. Har du ikke selv stor erfaring med at drive en webshop eller online marketing til webshop – så overvej at find et godt digitalt marketing bureau til at hjælpe dig i gang. Det at drive en online webshop er noget helt andet end en fysisk butik.

Læs mere: 8 online marketing trends i 2022

SEO til din webshop

Mange webshop ejere har en ide om at SEO er vigtigt og noget som de bestemt bør bruge i deres online marketing strategi. Faktum er dog at for mange vil det måske slet ikke give mening at begynde at bruge alt for mange resurser på SEO det første lange stykke tid. Kommer du med en helt ny webshop, så kan det være et kæmpe job at konkurrere mod alle de etablerede webshops i din branche, som måske har haft fokus på SEO i flere år. Det betyder heller ikke at du skal se helt bort fra søgemaskineoptimering. SEO bør være en del af dit design og bør inddrages i landingpages, kategori sider osv. Men som nystartet shop, vent med at bruge alt for mange resurser på at få skrevet indhold til hver enkelt lille søgeord, optimering af backlinks osv. Dog bør du som minimum allerede inden du går i gang med shoppen få lave en god søgeordsanalyse. SEO optimering kan være en god forretning for dig, og en vej til flere konverteringer, Men det er også en svær disciplin at mestre. Dog bør SEO indgå som en fast del af din marketing strategi. Vælger du de rigtige søgeord, kan det være en virkelig god kilde til mere trafik og høje placeringer på Google og andre søgemaskiner. Men det at finde den rette SEO strategi som driver meget trafik til webshoppen kan være svært.

online marketing til webshop

Google Ads

En god kilde til trafik for webshops er selvfølgelig Google Ads, noget som langt de fleste online butikker efterhånden bruge i større eller mindre grad. Alt efter hvilken branche du er i, kan det være en virkelig god måde at få flere relevante kunder ind på, eller også noget som er alt for dyrt i forhold til det du sælger. Det gode ved Google Ads, er at allerede få timer efter du har opsat en kampagne kan du begynde at få besøgende in på webshoppen, og du betaler kun for dem som så faktisk klikker på din annonce. Google ads bør være en del af din online marketing strategi, da det er en vigtig del af digital markedsføring nu om dage. Sørg dog altid for at din webshop har et webdesign der har en høj konverteringsrate. Ikke alle webdesign er lige gode til den del.

Google Shopping

Google Shopping er en del af Google Ads (kræver dog en Gratis Google Merchent center konto), og gør at du kan få vist dine produkter i toppen af søgeresultaterne når nogle lave en produkt søgning på noget du sælger. Er du blandt de billigste på dine varer, så kan Google Shopping være en virkelig god salgskanal, og noget som du bestemt bør overveje at bruge. Er dine konkurrenter billigere end dig, så er det måske ikke her du skal smide alt for mange penge efter markedsføring. Igen som med Google Ads, så betaler du kun når nogle klikker sig ind på dit produkt. Det kan dog kræve en del arbejde at optimere dit Google feed, så du får mest muligt ud af dit website og succes med din google shopping kampagne. Langt de fleste webshops der bruger online marketing, benytter sig også af Google Shopping.

Læs mere: Online marketing på sociale medier

SoMe Marketing

Langt de fleste har en ide om at de sociale medier kan være en super kilde til at få flere besøgende ind på sin hjemmeside, og i nogle tilfælde er dette også sandt. Problemet med SoMe, er dog at når folk er på f.eks. Instagram eller Facebook, så er det for at se Moster Ingers opskrift på tarteletter, eller se din nevø tage sine første skridt – ikke for at shoppe. Så det kræver lidt ekstraordinært for at ændre på dette – f.eks. et tilbud der er alt for godt at takke nej til, eller et nyt spændende produkt som ingen har set før. Derfor bruges SoMe også i større grad til branding, eller opbygning af ens sociale profil, frem for til direkte salg. Kan du få nok relevante folk til at følge din firma profil på sociale medier, kan det være en rigtig god måde at få budskaber som tilbuds kampagner eller produktnyheder ud til folk på. Sociale medier kan også være en af de bedste metoder til branding nu om dage, for ikke at tale om den store mængde trafik du kan få fra f.eks. Facebook eller Instagram med den rette SoMe kampagne hvis du rammer den rette målgruppe.

digital marketing til webshop og ecommerce

Nyhedsbreve

Har du en ny webshop, så er det nok ikke her du skal starte med at få salg ind fra. Det tager tid at få opbygget en god liste over tilmeldte til dit nyhedsbrev og noget der kræver konstant arbejde. Men når det så endelig lykkes, så kan nyhedsbreve være en super salgskanal, eller et medie ti at få relevant info ud til dine kunder på. Derfor bør du også allerede fra starten ligge en plan for hvordan du har tænkt dig at indsamle kundeemner til dit nyhedsbrev og hvordan du fremadrettet vil bruge nyhedsbrevet.

Affiliate marketing

Hvorfor selv bruge tid på salg, hvis du kan få andre til det? Det er lidt ideen bag affiliate marketing. Her tilbyder du bloggere/influenceres/hjemmeside ejere penge for at sælge dine produkter. Det betyder typisk at hvis en blogger der er tilmeldt dig affiliate program, sender en besøgende over på din webshop, som så laver et køb, så får han eller hun en bid af kagen. Det er typisk omkring 10% af prisen. I nogle brancher kan dette være en fremragende salgskanal, i andre giver det slet ikke mening.

Content marketing

En vigtig del af din online butiks online markedsføring bær altid være content markting. Er dit indhold godt, så vil du ikke alene få flere kunder fra SEO, men også flere delinger på de Sociale medier. Derudover er det også noget som giver mere værdi til dine besøgende og øger chancen for en konvertering. Sørg dog for at have alle rettigheder til dit indhold, og sikre dit at det ikke benyttes på andre sider. Tager du springer fra fysiske butikker til en webshop, så er dette område normalt ikke noget man tænker så meget over. Men det er alligevel rigtig vigtigt.

Rabatkupon sider

Bruger du rabatkuponer nu og da, så findes der en stor mængde sider rundt om på Internettet hvor du kan få listet dine rabatkoder. Mange af disse sider har en større mængde besøgende hver dag, og chancen for at nogle skal bruge det du sælger er stor. Så er du igen villig til at give afkald på lidt af profitten, så kan rabatkupon sider også være en fin kilde til flere besøgende. En ofte overset del af online marketing til webshop, men alligevel noget som næsten alle de store webshops benytter sig flittigt af.

Prissammenlignings sider

Lige som Google Shopping findes det en hel del forskellige sider til sammenligning af produkter. Den mest benyttede herhjemme er pricerunner. Er du billigst med et produkt, så giver det rigtig god mening at tilføje det til pricerunner, da flere og flere over bruger lang tid på at finde ud af hvor de kan købe et produkt billigst.

Det var lidt om de forskellige muligheder inden for online marketing til webshop. Enten til dig som lige har startet en shop eller dig som leder efter nye måder at få flere besøgende ind på hjemmesiden. Det er ikke alle mulighederne som er lige velegnet til alle typer af online butikker, så her gælder det om at finde de salgskanaler som giver mest mening for jer. Har i ikke selv stor erfaring med online marketing, så få lidt professionel hjælp til at finde de rette markedsføringskanaler og marketing strategi.