Få mere motion med en Airtrack

Som en far er en ting, jeg altid bekymrer mig om, nemlig om min datter får nok motion på en sjov og underholdende måde. Jeg er ikke typen som bryder mig om at hun, at hun sidder ned i stuen og stirrer på tv’et og bare leger med sin Ipad i flere time. At komme ud og røre sig er vigtigt. Det at være aktiv og energisk er noget mange børn slet ikke gør nok i nu om dage. Problemet her er ofte at finde aktive ting ude, som hun syntes er sjovt og ikke bare en sur pligt. F.eks. gider hun ikke med ud på en løbetur eller cykeltur. Fodbold er heller ikke lige hende, og så er det jo at det begynder at blive lidt svært at finde på noget sjovt at lave.

Køb din Gymplay Airtrack her

En ting hun elsker, er at hoppe. Hun hopper på de små børns trampoliner i parken, på sofaen hjemme eller i sengen. Hun elsker det bare. På grund af dette søger vi altid nye steder at tage hen og ting, vi kan gøre, der indebærer at hoppe og have det sjovt.

Læs mere: Vælg den rigtige Airtrack

Noget jeg ikke havde hørt om indtil for nylig, var AirTracks. Disse er i bund og grund store oppustelige gymnastikmåtter, der er designet til at lade dig hoppe og lave forskellige gymnastik øvelser på. Plus, fordi de er oppustelige, de er bløde og sikre for børn også. De er også meget nemme at transportere, hvilket er en stor bonus. Hvad jeg ikke vidste var at de også er meget populære i gymnastik foreninger og klubber. De fleste større klubber har en Airtrack eller flere, og ofte også dedikerede Air track hold, hvor de underviser i spring og øvelser som passer til Airtracken. Dette kan bestemt anbefales hvis du har mod på at prøve en ny og spændende type sport.

Den perfekte air track til børn og voksne - Få den hos Gymplay

Dette syntes som et oplagt valg for både mig og min datter, så jeg gik straks i gang med at se hvor man kunne få en sådan og hvad de kostede. Det bedste valg virkede til at være en H10 Airtrack Trainer fra Gymplay, da den efter sigende skulle være i rigtig god kvalitet og passe til hendes niveau. De nye FlipZ modeller fra GymPlay ser også rigtig lovende ud, her er prisen lidt lavere, og ikke helt de samme mulighed for at udbygge sin Airtrack bane med forskellige af tilbehør.
Prisen var omkring den samme som en god Berg trampolin, men denne her var lidt nemmere at tage med rundt end en trampolin. Derudover var det også muligt at bruge denne inde, da vi har en kælder med masser af plads. Alternativet var en Airtrack Mini, men jeg syntes den blev lidt for kort til hende. Så vi valgte en 3 meter model og en ekstra springblock dertil.
2 dage efter jeg havde bestilt den, blev den leveret, og hold da op et hit. Sjælendt har jeg set min datter være så glad for noget. Hun kunne bruge sin nye Airtrack i timevis, både på at træne de spring hun allerede kendte, men også på at lære nye øvelser. Ofte bruger hun Youtube eller Instagram til at finde forskellige vidoer med nye trick og øvelser til sin Air Track. Airtracks i haven er noget som vi ser mere og mere af her i 2022, og et stykke udstyr til haven som er kommet for at blive. Præcis som vi tidligere så det med trampoliner. Hvor mange danske haver har jo ikke en trampolin stående nu om dage? Og selvom trampoliner kan være super sjove at bruge, så høre jeg alligevel ofte at Airtracken faktisk er sjovere at bruge. Det kan godt være det tager lidt længere tid at lære at bruge den. Her har en trampolin jo en kæmpe fordel, i det mange også vil syntes det er sjovt bare at hoppe og ned. Det er bestemt ikke lige så sjovt på Airtracken, men så er der til gængæld mange ting som er langt sjovere på Airtracken.

Læs mere: Hvorfor bruge Airtracks i haven?

Nu har hun haft den i snart 3 måneder, og jeg tror ikke der er gået en dag hvor hun ikke har brugt den. Så en fantastisk måde for hende at få lidt ekstra motion på og samtidig blive underholdt på en mere aktiv måde. Jeg har også selv prøvet den lidt, og må indrømme at den faktisk er ret sjov, selv for en voksen som ikke længere er helt så smidig og elegant som man engang var.
De fleste børn jeg har set som bruger en Airtrack plejer at elske den når de først har lært et par spring. Så er det ofte at de brænder efter at lære flere spring og teknikker på Airtracken, og så bliver det bare sjovere og sjovere. Så ikke alene er de ofte godt underholdt på en, men det er også rigtig god træning til dem – både inde og ude i haven.
Så er du ude efter at få mere motion, så vil en Airtrack bestemt været et oplagt valg og noget som næsten med garanti, vil give langt flere motions timer uden for.