Online synlighed – find den rigtige marketing strategi

Har du en hjemmeside som sælger produkter eller ydelser, så er du sikkert interesseret i at få flere ind på hjemmesiden. Men hvilken af de mange online marketing metoder skal du vælge? Er det SEO, Sociale Medier eller betalt annoncering som Google Ads? Det kan være svært at overskue og træffe de rigtige beslutninger.
Er du ikke klar over hvad de forskellige begreber dækker over, så kan du med fordel læse vores artikel om Online marketing

Kend din målgruppe

Inden du går i gang med nogen form for marketing, så er det vigtigt at du har en god ide om hvem din målgruppe er, og hvor du kan finde dem.
Kender du ikke din målgruppe, så kan det være svært at sammensætte en annonce som rammer dem præcis nok, at skrive de rigtige tekster til din hjemmeside, eller vide hvilke medier dine kunder bruger.
Er du i tvivl om hvem du faktisk sælger til, så kan et godt reklame eller marketingbereau ofte hjælpe med at specificere din målgruppe ret præcist.

Alphaweb webbureau aalborg - online marketing

Vælg de rigtige marketing metoder

Hvad du skal vælge afhænger helt af hvem du henvender dig til og hvad du sælger.
Sælger du f.eks. produkter inden for bolig indretning eller andet som tager sig godt ud på billeder, så er Instagram et rigtig godt social medie at vise tingene frem på.
Er du tømrer og sælger du dine ydelse til de lokale i dit nærområde, så kan Google Ads, og Google my Business være rigtig gode til at gøre dig mere synlig lokalt. Er det produkter eller ydelser som folk søger efter, så er SEO og Google Ads næsten altid et oplagt valg.
Start ud med 1-2 forskellige metoder, og når du så har mere data på hvor effektive de er, så kan du altid prøve at udbygge og se om de nye metoder fungere bedre end de først.

Læg en marketing strategi

Det er også vigtigt at du ikke blot famler rundt i blinde og prøver den ene efter den anden marketing metode af. Nogle som eksempelvis SEO kan sagtens tage flere måneder før du ser effekten af det arbejde du ligger i, andre har så stor variation at de store mængder data, før du kan få et billede af om de virker eller ej.
Derfor kan du med fordel få lagt en marketing strategi allerede fra starten, og så følge dem, frem for blot at teste lidt forskellige ting af.
Det kan f.eks. være at på din landingpage om Airtracks laver du SEO optimering de næste 3 måneder, på din landingpage om trampoliner køre du med betalt annoncering via Google Ads i et par måneder, og til din side om sportsudstyr og sportstøj benytter du Instagram til at vise alt det nye smarte tøj du har fået ind i din webshop. Det vigtige er at du får lagt en strategi og gør dig nogle tanker om i hvilken retning du gerne vil gå nå vi snakker online marketing. Sørg også at få præcisere hvem der gør hvad. Er det en specifik medarbejder du gerne vil have til at sørge for at der jævnligt bliver lagt nyt indhold op på jeres facebook, er det et marketingbereau der skal tage sig af jeres SEO eller klare du selv vedligeholdelsen af Google Ads?
Men en god marketing strategi bliver det hele lidt nemmere at overskue og chancen for at i når i mål bliver også større.