Brug af container til renovering

container skurvogn - sådan laver man den perfekte skurvogncontainerStår du og skal have et nyt tag på dit hus eller gang i et renoverings projekt, så kan flere af de problemer man ofte løber ind i, faktisk løses via en container. Faktisk er disse containere mere brugbare end man lige skulle tro, især til forskellige bygge projekter. Det er ikke kun den klassiske beholder til bortskaffelse til byggeaffald (hvilket jo er en af mulighederne), men også til at flere andre meget brugbare funktioner igennem projektet. Lad os prøve at kigge lidt på nogle af disse anvendelses muligheder.

Container til affald

Den klassiske affalds container, hvor man smider brugte teglsten, murbrokker og gamle lægter i, når containeren så er fuld, køres den på lossepladsen og tømmes.
Denne brug kommer vi ikke uden om i forbindelse med et bytte projekt. Der vil altid være rester der skal bortskaffes på den ene eller anden måde. For mange er dette den mest typiske brug af containere. En nem og praktisk måde at slippe af med sit affald på, frem for at skulle køre 20 gange med en overlæsset trailer.

Mobil køkken i en container

En noget mere anderledes brug af en container, er i form af et mobil køkken. Et containerkøkken eller mobilkøkken i en container, er en special bygget container, der indeholder alt du har brug for til at betjene flere hundrede personer med mad. Faktisk kan et sådant køkken i følge specifikationerne, lave mad til omkring 400 gæster. Mindre kan selvfølgelig også gøre det, så er du eksempelvis ved at renovere en bolig blok, kunne et sådant mobil køkken, være en rigtig smart løsning, så alle stadig har mulighed for at lave mad og få noget at spise. Du placerer blot containeren der hvor du skal bruge den, tilkobler vand og el og inden for 10 minutter er du oppe og køre. Der er dog ikke mange som kender til dette, efter min mening, ret smarte koncept med et mobilkøkken her hjemme, men f.eks. i USA er mobile kitchen noget som rigtig mange kender til. Her på betontag.dk – renovering kan du se mere om dette koncept med et mobilkøkken.

Skurvogn

Når man bygger om eller ligger et nyt tag, så er det ofte man ikke kan bruge sin bolig til at sove i. Her kan en container skurvogn være løsningen. En sådan skurvogn er ikke blot et grønt skur på hjul, hvor i man sidder og spiller kort i regnvejr. Men det er en praktisk enhed hvor i man kan opstille flere sengepladser og bruge til at sove tørt og sikkert om natten. Fordelen ved en container skurvogn frem for en almindelig skurvogn, er at de kan placeres side om side, og derved spare lidt plads, men endnu smartere er at de også kan placeres oven på hinanden, og dermed spare endnu mere plads. Så er du ved at renovere tag, så kan en sådan skurvogn nemt løse dit soveplads problem. Kan også nemt kobles sammen med et mobilkøkken.
Bad/wc

Toilet forhold er noget af det som ofte er sværest at undvære hvis man renoverer hus eller tag. Derfor kommer vi ikke uden om den alt afgørende toilet container. Den kommer fuldt udstyret med bad og wc forhold, og placeres blot der hvor du har brug for et midlertidigt badeværelse. En praktisk og nem løsning for hele familien under bygge projektet.

Eksempel på en container skurvogn, pavillon og mobil køkken

Pavillon

Eksempel på en container skruvogn, pavillon og mobil køkkenEn pavillon er andet end blot et lille havetelt. Det er også en container som kan bruges til udstilling, opbevaring, mødelokale eller som midlertidigt kontor, så man har et sted at arbejde fra mens der bliver lagt nyt tag eller opsat nyt køkken. Disse pavillon containere har ikke samme form som de klassiske affalds containere, men er ofte bygget op af 2-3 sammensatte containere, så man dermed har et noget større gulv areal. For mange er netop det med at man ikke behøver at sidde inde i huset omgivet af håndværkere, fordelen ved denne pavillon, hvor man i stedet har mulighed for at flytte sit kontor ud i haven, og nyde freden og roen derude. Her fordelen så jeg et andet eksempel på bruge af en containerpavillon, det var en skole som ikke havde plads til alle klasserne, så de havde opsat to styk pavilloner og benyttede dem som midlertidige klasse lokaler. En hurtig og nem måde lige at få lidt ekstra midlertidig plads på, frem for at skulle til at bygge nyt, som måske kun bliv brugt i et begrænset tidsrum alligevel. Derfor er denne her løsning utrolig brugbar i mange forbindelser. Du for din pavillon leveret der hvor den skal bruges, og når du er færdig kommer der en lastvogn og henter den igen, du husker blot at tømme den for dine ting først.

Messestand eller salgsbod

En lidt anderledes brug af containere, er eksempelvis en mobil salgsbod. Her kan man benytte en modificeret container til at sælge sin varer lige der hvor der er brug for dem. Det kunne f.eks. være i form af en midlertidig isbod, hvor man gerne vil være der hvor kunderne er om sommeren, men ikke ønsker at tegne lange eller dyre lejemål. Så har du i stedet en transportable messestand eller salgsbod, du kan placerer lige hvor du vil (selvfølgelig med grundejerens tilladelse). Ofte er denne løsning både smartere og billigere, end hvis man skulle leje og indrette et lokale til samme brug. Og det bedste er at du nemt kan flytte rundt efter hvor kunderne er, så den ene uge er du måske i blokhus, ugen egen efter på Nørresundby torv. I sidste weekend havde babybob en container messestand, hvorfra de kunne sælge babyudstyr, legetøj til børn, babyneste, ammepuder, børnemøbler og den slags produkter. Noget som faktisk blev et ret stort hit.

For kort lige at summe nogle af anvendelses områderne op:

Affalds container
Mobil Køkken
Pavillon/ekstra plads
Skurvogn/beboelses
WC/Bad
Messestand/salgsbod

Som du kan se, så er der faktisk en hel del forskellige problem stillinger, som nemt og hurtigt kan løses med en mobil container enhed. Der er flere firmaer som f.eks. DC supply A/S fra Nørresundby der har specialiseret sig i forskellige typer af special containere. Især i forbindelse med ombygning af boliger eller opsætning af nyt tag, kan de være utrolig brugbare frem for at man evt. skal ud og bo et andet sted under forløbet.