Valg af advokatfirma

Hvad skal du overveje når du skal vælge et advokatfirma til at repræsentere dig i retten, udarbejde nogle juridiske dokumenter eller en samværsaftale om børnene. Hvad enten det er en børneadvokat, en forsvarsadvat eller en firma advokat så er det vigtigt at du finder det helt rigtige advokat firma til at hjælpe dig. Lad os se lidt nærmere på nogle af de ting du bør overveje inden du blot vælger den første advokat du falder over.

Kundeservice

En af vigtigste ting er at finde et advokatfirma der virker til at bekymre sig oprigtigt om dig. Føler du at de virkelig lytter til dig? Føles det som om de har dine interesser på hjerte? Deres fokus bør være på at repræsentere dig ud fra dine interesser, ikke deres egne.
Svarer de hurtigt på dine opkald? Bliver du behandlet med omsorg og den respekt du fortjener? Hvis du begynder at føle, at du bare er endnu en “sag i deres system”, skal du ikke underskrive en med dette advokatfirma- se dig i stedet om andre steder. Omsorg, komfort og kontakt betyder noget. Undersøg evt. også deres trustpilot eller Google anmeldelser for at se hvad andre af deres kunder mener om dem.

Vælg et lokalt advokatfirma

Har du mulighed for det, så er det ofte en fordel at vælge et lokalt advokatfirma. Bor du f.eks. i Aalborg, så kan en søgning på advokatfirma Aalborg være en god måde at finde de største advokatfirmaer i Aalborg. Det samme gælder hvis du skal bruge et advokatfirma i Aarhus, København eller hvilken som helst større by. Fordelen ved at vælge et lokalt firma er at du har mulighed for at tage et personligt møde med dem. Dette er ofte langt bedre end blot at tale i telefon med din kommende advokat.

Advokatfirma Aalborg

Erfaring med retssager og firmaets omdømme

Kvaliteten af din advokat har stor betydning for resultatet af din sag. Udfaldet af en retssag er svært at forudsige, men én ting er sikkert: de bedste forlig går til de advokater, der er parate til at føre din sag for retten. Står du og skal bruge en dygtig forsvarsadvokat så er det bestemt ikke lige meget hvem du vælger. Her er det vigtigst at du vælge den bedste forsvarsadvokat du kan finde.
Jo bedre kompetencer din advokat har, jo større er chancen for at tingene falder ud til din fordel.
Kig efter en advokat, der har erfaring med at gå i retten og har udviklet et ry som en ægte procesadvokat. Folk bliver ofte overraskede over hvor mange advokater som faktisk næsten ingen erfaring har inden for dette område.
Står du og skal bruge en advokat til samvær, så vil det nok være en specialiseret børneadvokat du skal have fat i hvis du ønsker den bedste samværs aftale.
Er det f.eks. en sag mod et forsikringsselskab – noget man ret ofte ser nu om dage. Så er det også vigtigt at du finder en advokat med erfaring inden for dette område. Det kan have rigtig stor betydning for erstatningsbeløbet eller om du overhoved får medhold i din sag.

Forhandlingsfærdigheder

Da de fleste sager ofte ender med et forlig før de kommer for retten, er dit forlig ofte baseret på det som din advokat forhandler på dine vegne. Derfor er det vigtigt at finde en advokat med tilstrækkelig erfaring til at forstå værdien af din sag og med evnerne til at forhandle et godt forlig på dine vegne. Forhandling er en færdighed der kan udvikles med træning og erfaring. Kig efter en advokat, der har begge dele.

Større er ikke altid bedre

Når du vælger et advokatfirma, er større firma ikke nødvendigvis bedre. Mange større firmaer er nødt til at køre hundredvis eller tusindvis af sager ad gangen for at betale deres store driftsomkostninger og har store bureaukratier, som er svære for deres klienter at navigere i. Sagerne kan blive behandlet af flere forskellige advokater, så de unikke aspekter af hver enkelt klients sag går tabt i mængden.

Strategiske partnere

Et erfarent advokatfirma samarbejder ofte med andre advokatfirmaer, når det er i klientens interesse, især i komplekse sager af høj værdi. Nogle gange går advokaterne f.eks. sammen for at dele deres forskning, ekspertise og andre ressourcer for at opbygge den bedst mulige sag for dig. I andre tilfælde er det, afhængigt af hvor du bor, nyttigt at inddrage lokale advokater for at få et lokalt perspektiv. Men du behøver ikke at finde en advokat på det sted, hvor du tror, du vil anlægge din sag; et godt firma med national erfaring og strategiske partnere kan håndtere din sag, uanset hvor den anlægges.

Omkostninger og gebyr for uforudsete udgifter

Inden du siger ja til et advokatfirma, så er det vigtigt at du har en klar ide over hvad det vil koste at hyre dem ind. At du har fuldt kendskab til alle omkostninger om gebyrer. Det er ikke altid at de vil kunne give dig en helt præcis pris, men de burde kunne give dig en cirka pris over antal af timer de forventer at bruge, samt hvad der ellers vil være af omkostninger til dokumentoprettelser, retsafgifter osv. Vi ser desværre alt for ofte at folk bliver overrasket når de modtager regningen fra et advokatfirma.