Webdesign – hvad skal du overveje når du skal have ny hjemmeside?

Skal du have ny hjemmeside med et smart og moderne webdesign? Så er du kommet ind på den helt rigtige artikel. En hjemmeside er ikke bare en hjemmeside, der er stor forskel på hvor effektiv en website er til at hjælpe kunderne med at finde de rigtige oplysninger eller sælge dine produkter/ydelser. Vi ser dersværre flere og flere eksempler på at især nystartede virksomheder selv opsætter deres egen hjemmeside. Lad os se lidt nærmere på hvorfor dette nødvendigvis ikke er en god ide.

Læs også: Hvor det er så vigtigt med et godt web design

Brugervenlighed

En af de vigtigste ting ved en hjemmeside, er om den er brugevenlig. Er den let at navigere rundt på, kan du finde de oplysninger eller produkter du leder efter? Er teksten let at læse, eller står der afsnit af tekst på en baggrundsfarve som ligger for tæt på tekst farven? Her er der masser af små parametre som er afgørende for om en hjemmeside er nem at bruge eller ej. Er din hjemmeside ikke brugervenlig, så er der en god chance for at for mange af dine besøgende forlader siden, allerede inden de har fundet det de leder efter. Dette er heldigvis noget som en professionel webdesigner nemt kan hjælpe med, så du får et web design og en visuel identitet der fortæller de besøgende at de er havnet det helt rigtige sted.

Vælg det rigtige content management system

Det er vigtigt at du vælger den rigtige platform til din nye hjemmeside. Et CMS (content management system) holder styr på alt indholdet på hjemmesiden, samt hvordan det præsentes i browseren når de besøgende kommer ind på siden. Det bestemmer også hvilke muligheder der er inden for grafisk design og hvordan din webshop eller hjemmeside kan skaleres. Et af af mest benyttede CMS systemer nu om dage er WordPress. Et system som gør det nemt at få et professionelt webdesign. Derfor vælger også langt de fleste at få en WordPress hjemmeside. Det er heldigvis også nemt at finde en web designer som kan lave en lækker WordPress hjemmeside. De fleste af de virksomheder som tilbyder hjemmesider tilbyder ofte også WordPress. Dem som tilbyder næsten alle platforme er sjældent specialister, så vælg nogle som kun har en eller 2 platforme.
webdesign af en professionel webdesigner

Få en funktionel hjemmeside

Det er bestemt ikke nok blot at få en hjemmeside med et flot og professionelt webdesign. Alt dette er ikke meget værd hvis alt det funktionelle på hjemmesiden ikke virker godt nok. Er hjemmesiden nem at rette i? Har du adgang til de funktioner du har brug for? Kan den vise er responsivt design til de besøgende fra en mobiltelefon? Virker din Google maps funktion? Virker den i alle browsere? Dette er også ting du skal overveje inden du vælger det første og bedste content management system du falder over. Overvej også om du selv har mulighed for tilføje nyt indhold på undersider eller til din blog.

Webhosting

En anden ting som du skal overveje er hosting af dit website. Hvor hurtig en server skal den ligge på? Skal den server være placeret i Danmark? Hvor meget server plads har du brug for? Hvor meget er du villig til at betale for hosting? Du vil kunne finde forskellige webhosting løsninger med priser lige fra 20 kroner om måneden til 1000 kroner eller mere, så det gælder her om at finde en løsning der passer til dit projekt.

Webshop

Ønsker du at sælge produkter på hjemmesiden frem for blot at få flere henvendelser? Så kunne et CMS system som Shopware eller WooCommerce være en oplagt løsning. Her er det endnu vigtigere at ting som troværdighed, tilfredse kunder, og konverteringsoptimering er i fokus på websitet. At der ikke er tekniske problemer med din opsætning, at du har et webdesign som er optimeret til salg. Flere og flere fysiske butikker vælger også nu om dage at gå over til også at sælge fra en webshop, eller i visse tilfælde – helt lukke den fysiske butik og udelukke bruge en webshop til alt deres salg.

Målrettet den rigtige målgruppe

En anden vigtig ting, er at din hjemmeside er indbydende overfor din målgruppe. Sælger du f.eks. Airtracks til børn, så nytter det ikke at de drukner i tekniske detaljer, eller det er svært at overskue de mange Airtrack modeller. Sælger du jagtudstyr til mænd, så er det nok ikke den bedste ide at have en feminin skrifttype, eller en hjemmeside i lyse farver. Det samme gælder for den tekst du skriver på hjemmesiden. Nogle segmenter foretrækker at blive guidet igennem hele processen, hvor andre hellere selv vil finde det de leder efter. Så vil du have mest muligt ud af hjemmesiden, så bør den være skræddersyet til den målgruppe den skal henvende sig til. Dette er ofte en af de helt store forskelle på en professionel hjemmeside og en man selv bygger. Jo bedre du rammer målgruppen, jo større er chancen også for at folk deler din side på de sociale medier eller du får større succes med din online marketing.

Læs også: Hvorfor bruge online marketing til sin hjemmeside

Call to actions

En ting som nye webdesignere ofte overser (eller bruger overdrevet meget) er Call to actions. En ting er at få de potentielle kunder ind på din nye hjemmeside, en anden er at guide dem over på de sider som du gerne vil præsentere for dem.Det kan være via sætninger som “læs mere om…” eller andre metoder. En call to action kunne også være at få dem til at tilmelde sig dit nyhedsbrev, eksempelvis via en popup (vi hader allesammen popups), eller på en tak for din ordre side. Call to actions på en hjemmeside, kan være med til at øge din konvertering, som vi ser nærmere på nu.

Konvertering

En af de klart vigtigste egenskaber for en hjemmeside (og især webshops) er deres evne til at omdanne besøgende til kunder. Vi har før set eksempler på at virksomheder har fordoblet deres omsætning, alene ved at få en ny hjemmeside som konvertere bedre. Alle de andre afsnit vi har nævnt tidligere i artikellen er ting som er med til at påvirke din konvertering, og er nogle af de vigtigste aspekter inden for konvteringsoptimering. Men der er også andre faktorer som påvirker konteringen, så som placeringer af knapper, farve på knappe, hastigheden på hjemmesiden osv.

Professionelt webdesign

Selv om det kan være fristende selv at lave en hjemmeside, så gør dig selv en tjeneste og vælg en professionel webdesigner til at lave den for dig. De har ofte mere styr på alle de ting vi har nemt herover. Ting som gør at din hjemmeside fungere korrekt og du får mest muligt ud af den trafik du har på siden. Det er ikke kun nok med et smart webdesign.

webdesign af hjemmesider til virksomheder og professionel brug

SEO

Når du skal have en ny hjemmeside, så er det for de fleste en kritisk faktor at den også er søgemaskineoptimering. En vigtig del af din online markedsføring strategi. At søgemaskinerne har nemt ved at crawle siden, og hurtigt kan skabe sig et overblik over hvad den omhandler Allerede i design fasen er der flere punkter som skal overvejes i forhold til hjemmesidens SEO. F.eks. hele navigationen og menu strukturen på sitet. Hvilke landingpages har du brug for? og hvordan er den interne linkstruktur til disse? Der er både penge og tid at spare ved at allerede i design fasen, få implementeret en god onpage og teknisk SEO strategi. Er er mange som finder dit indhold, så er der også en god chance for at flere deler det på de Sociale Medier. Dette kan for mange være en rigtig god måde at få flere besøgende ind på sin hjemmeside.

Som du kan se, så er der en hel del aspekter at overveje når du skal have ny hjemmeside. Arbejder personen som skal lave hjemmesiden ikke jævnligt med hjemmesider, så er der en god chance for at der ikke bliver lagt vægt på alle overstående punkter. Vi ser endda også større erfarne webbureauer som ikke har disse aspekter med, når de udvikler en ny hjemmeside. Men typisk er det dog begynderfejl, hvilket også er grunden til at du bør overveje at benytte et professionelt webbureau når du skal have en ny hjemmeside med et webdesign der passer til din målgruppe og jeres visuelle identitet.

hjemmeside design og webshop implementering hos et moderne webubureau