Brænde

A New Era in Television Broadcasting

DTV Transition – Digital TV

Hvorfor benytte sig af billig brænde af træ til at varme sit hjem op med frem for at bruge træ briketter tilbud eller billige træpiller fra tyskland eller sverige? Hvordan vælger man billige smykker i god kvalitet?

Brænde til hygge eller opvarmning

Hvorfor benytte sig af billig brænde af træ til at varme sit hjem op med, for for at bruge træpiller fra tyskland eller sverige?Langt de fleste her i Danmark får deres varme via fjernvarme, oliefyr eller via gas, det betyder at træ for mange mest er noget man benytter som et supplement til den primære varme kilde eller for hyggens skyld. Det brænde vi benytter her i landet er hovedsagligt brændestykker af kløvet træ, træpiller og træ briketter af forskellige typer.
Benytter man træ til opvarmning er det stor forskel på hvor mange varme man får ud af de forskellige træ sorter og om det er tale om frisk eller tørt træ. Så benytter man brænde for at få en god varme i hjemmet kan man med fordel gå efter træsorter som Eg eller Bøg da disse har en høj brændværdi og du derfor ikke skal fylde så meget på som hvis du f.eks. benytter dig af blandet løv eller gran. Det er dog vigtigt at købe kvalitets produkter inden for brændsel, hvilket også er grunden til at vi anbefaler kvalibrænde, som leveret både briketter og brænde i en virkelig god kvalitet.
Rigtig mange herhjemme benytter sig også af billigt brænde til at skabe lidt ekstra hygge i hjemmet eller ude i haven for der er jo ikke noget mere hyggeligt at at sidden foran pejsen med et glas rødvin en kold vinternat eller under et tæppe i have mens man bager sin snobrød over bålet. Fyre man op primært for hyggens skyld og er det ikke vigtigt hvor meget varme ens træ afgiver er det ingen grund til at købe de dyre træsorter, her kan man med fordel blot købe det som er billigst. Ønsker man at købe billigt brænde eller briketter, så kan man med fordel benytte sig af nogle af de mange online forhandlere som f.eks. kvalibraende.dk frem for at købe det dyrt lokalt. Priserne er generelt lavere over Internettet, med mindre man der er et specielt tilbud lige i nærheden af en. Se f.eks. priserne her på Kvalibrænde – online forhandler af brænde og briketter

Briketter fylder mindre

DTV Transition - digital tv signal - tilbud på træ briketter og hvorfor træbriketter er et godt valg til dit fyr eller pejs. Se udvalget hos sider som kvalibrænde eller www.kvalibraende.dk for mere information om hvor du kan købe billig træ og spare penge på opvarmning af dit hjem. Se mere her på DTV transition.Har man begrænset plads eller syntes man at store mænger træ sviner for meget bør man overveje træ briketter. Træbriketter er små firkanter af hårdt sammenpresset savsmuld eller træsplinter som er nemme at stable og fylder derfor meget mindre end træ. Selvom de ikke er helt så kompakte som almindelig træ er vandindholdet i træbriketter ofte lavere end i andre typer af billig brænde og man opnår derfor alligevel en temmelig høj brændværdi ved at benytte sig af træbriketter, hvilket selvfølgeligt også er en af grundene til at disse typer af brændsel er blevet rigtig populære over de senere år. DTV transition, har se på nogle af de forskellige løsninger, og du finder flere artikler her på siden om dette.

Træpiller til automatisk påfyldning

Træpiller er guf for dit fyr eller pejs, find de bedste tilbud på træ piller online og spar masser af penge.Træ piller minder rigtigt meget om træ briketter i en mindre skala, de består også af tæt presset træ og har mange af de samme egenskaber. En af de helt store fordele ved træpiller er at mange fyr fås med automatisk indførings systemer så man blot fylder sine træpiller i en stor beholder ved siden af fyret, men sætter en mål temperatur og så fyldes der automatisk på efter behov så længe der er piller i beholderen. Dette er rigtigt praktisk til de steder hvor brændsel er den primære varmekilde da man slipper for at skulle stå op midt om natten for at undgå et koldt fyr. Når vi snakker træpiller (og briketter for den sags skyld), er kvaliteten rigtig vigtig. Dels fordi du får mere varme fra kvalitets produkter men også fordi piller og briketter af dårlig kvalitet efterlader flere affalds produkter og aske som kræver mere rengøring eller i nogle tilfælde kan stoppe indførings systemet til fyret til. Derfor er det vigtigt at man køber fra en forhandler hvor man ved at kvaliteten er i orden og ikke blot går efter det første og bedste tilbud på brænde man falder over på Internettet. Her på DTV Transition har vi fokus på kvalitets produkter.

Som du kan se er er det 3 ret forskellige typer af biobrændsel, men alle 3 typer af træ er faktisk en ret effektiv måde at få varmet dit hjem op på, bor man f.eks. i et område hvor fjernvarme koster kassen eller benytter man el radiatorer er der ofte en del penge at spare ved at få installeret en brændeovn eller fyr og benytte sig af træ briketter, træbrænde eller træpiller til at få sin varme regning med. Faktisk kan der være temmelig mange penge at spare om året, ved at vælge den mest optimale løsning til dit behov. Så det kan ofte godt betale sig lige at bruge lidt tid på at få et overblik, inden man ligger en større ordre.

Afbrænding af træ – godt eller skidt for miljøet?

Der er efterhånden en del som har spurgt mig, om det med afbrænding af træ for at få varme, ikke er skidt for miljøet. Faktum er at træ er en Co2 neutral type af brændsel. Det betyder at du faktisk bidrager med ekstra Co2 når du brænder af. Dette skyldes at mens træet er vokset op, har det fjernet en hel del Co2 fra luften. Det er den mængde som igen frigives ved afbrænding. Dette samme ville ske hvis du blot lod træet ligge og rådne op, efter det blev fældet eller døde. Dermed er træ Co2 neutralt, og har umiddelbart ikke en skadelige påvirkning på miljøet, hvis det afbrændes korrekt. Forkert afbrænding af træ, kan dog frigive dioxiner, som er giftige for vores miljø.

DTV Digital Television - New digital TV Signal

Brænde Tilbud

Faldet man over et godt brænde salg online, hvad enten man bor i Aalborg, København eller Odense, bør man overveje det. Ved køb af brænde over Internettet spare man nemlig ofte en hel del sammenliget med de lokale butikker, og det er hvis man tager fragt priserne med i prisen. F.eks. koster en palle brænde tårn omkring 2.800 i Hjem og Fix, mens du kan få samme produkt (en palle bøgebrænde) hos online butikker som f.eks. kvalibraende.dk til omkring 2.000 kroner (inklusiv levering hos Kvalibrænde). Så der er som regel gode penge at spare ved at køber overnettet, lige meget hvor i landet man bor. Priserne kan dog svinge lidt alt efter om man bor på Sjælland, Jylland eller Fyn. Nogle vælger også at købe deres træ i Tyskland, Polen eller Sverige, men hvis man indberegner fragt prisen kan det næppe betale sig, med mindre men ved at kvaliteten er helt i top. Så er man ude efter et godt tilbud hvor man får billig brænde leveret direkte til døren, så overvej at køb det over Internettet frem for lokalt, og hold øje med hvornår det er på tilbud og du dermed kan spare en hel del penge. Skal man have sit brændsel så billigt som muligt, så gå efter lufttørret frem for billigt ovntørret brænde. Det træ som er ovntørret, har lagt et stykket tid i et opvarmet rum for at få vandindholdet ned på under 18%. Det som er lufttørret har lagt ude og tørrer op over sommeren. Det betyder også at køber man lufttørret træ, er det ikke altid lige til at smide i brændeovnen eller pejsen, men at man nogle gange skal lade det ligge tørt nogle dage før det kan bruges. Køber man ovntørret får du lidt mere for pengene da en palle ovntørret træ, vejer det samme som en palle lufttørret der jo indeholder mere vand. Du betaler så også lidt ekstra for det. Så hvis man vil spare penge, gå efter de lufttørrede produkter med mindre der er et rigtigt godt tilbud på f.eks. ovntørret bøgebrænde eller andre typer af kvalitets træ. F.eks. er der lige nu et rigtigt godt tilbud på billige briketter hos kvalibrænde, hvor du kan få en palle med ovntørret bøg for omkring 2.000, hvilket er cirka samme pris som en palle Danske træbriketter i høj kvalitet. Priserne er så inklusiv diverse skatter, moms og gratis levering til Jylland, Sjælland, Fyn og brofaste øer. Ofte er dette billigere end at købe sine træbriketter i Tyskland eller Sverige.

Let eller hård træ?

Hvad kan så bedst betale sig, at købe sit brændsel i en let træsort som Gran eller Fyr eller skal man betale lidt ekstra for tung træ som f.eks. Bøg eller Eg? For træ med samme vandindhold gælder at 1kg Løv har samme brændværdi som 1kg Eg eller Bøgetræ. Af samme grund bliver de fleste paller med træ, solgt med samme rummeter (m3) og ikke i kilo. Så køber man en et brændetårn med Avnbøg, vejer det betydeligt mere end hvis man køber et tårn med Gran, de fylder dog lige meget. Så hvis priserne ikke ligger alt for langt fra hinanden kan man ofte med fordel købe de tunge træsorter som Avnbøg, bøg, Eg, Ask, Elm frem for de lette træsorter som Skovfyr, Lærk, Gran eller Poppel. Koster en paller med en af de tunge træsorter som bøg f.eks. 400 kroner mere, kan det næppe betale sig, men er det omkring 200 kroner mere, bør man overveje de tunge sorter frem for de letter. Dette skyldes at man får mere varme ud af at afbrænde de tung træsorter. De brænder længere, varmere mere hvis det vel og mærke, er tale om træ med ens vandindhold. Er det tale om træpiller eller træbriketter, så har de ofte end endnu bedre brændværdi, end eksempelvis almindelig træ, og kan derfor, i mange tilfælde, være rigtig en rigtig god løsning til at dække dit varme behov. Så står valget mellem almindeligt brænde, eller de populære briketter i savsmuld, så kan det ofte godt betale sig at vælge det sidste. Dette gælder også når vi taler containerudlejning og udlejning af containere. Se mere på vores kalender om containere

Som du kan se er brænde ikke bare træ. Det er ret stor forskel på hvad du vælger at varme dit hjem op med. Både når vi snakker effektivitet og pris. Har du et højt forbrug, så er det bestemt ikke lige meget hvad du vælger.