Billige smykker – ringe, halskæder og armbånd

Kvalitets ringe til børn og voksneI en kultur hvor vi sætter mere og mere fokus på kvalitet og luksus, er der over de senere år sket en interessant udvikling når det kommer til et produkt som smykker. Vi er gået fra at det næsten udelukkende skal være sølv, guld og ædelstene, til at være de billige smykker vi køber. Alt fra fra halskæder og armbånd fra 29,- til 150,-.. produkt som vi ofte blot bruger 3-4 gange og efterfølgende smider ud, når de ikke længere ser nye og pæne ud. Skal det være af en lidt bedre kvalitet, som flot sølv armbånd med små sten, så er det i større grad genbrugs/brugte smykker vi køber, frem for at gå ned i den lokale smykke butik og køb et helt nyt armbånd. Det er hovedsageligt tale om smykker til kvinder. Taler vi vielses ringe eller forlovelsesringe, så er det noget lidt andet. Her skal kvaliteten heldigvis stadig være i orden, og de skal helst være nye, så på den måde skiller visse ringe sig ud fra de andre produkter.

Hvad er billige smykker?

Hvad hører under betegnelsen billige smykker? Ofte er det den slags produkter vi køber i butikker som H&M, Glitter, Zeva eller andre tøj og mode butikker, i forbindelse med et en ny trøje, hvor vi lige mangler et nyt smykker, som passer der til. Det er lidt lige som med trøjen, køber man en 100 kroners trøje, så er det heller ikke en man forventer at bruge i flere år. Det er lidt det samme med denne type af pynte genstande, vi køber nogle som har et design der er moderne lige nu, som f.eks. et par ræve øreringe i roseguld. Noget som vi ikke er sikre på også er populært om et år eller to. Derfor er det ikke noget vi ønsker at betale for meget for, det må gerne være noget som vi blot bruge enkelte gange, for så efterfølgende at smide væk når de bliver for slidte. Snakker vi gaver til kæresten eller konen, så er det dog ofte lidt dyrere produkter vi er ude i. Hvor mange kvinder, bliver glad for en halskæde til 50 kroner? Nogle køber endda smykker til deres babyer og små børn. Det kan også være fint nok, men på lige netop dette område bør man holde sig fra billige smykker, og i stedet købe i en høj kvalitet. Her det vigtigt at man har 100% garanti for at smykket ikke indeholder nikkel, bly eller andre ting som kan være skadelige for de små. Generelt er det også hovedgrunden til at man som udgangspunkt bør holde sig fra børne smykker. Men det ser nu stadig pænt ud når man er ude og gå med sin baby i en bæresele eller barnevogn, når der hænger et fint lille sølvarmbånd omkring håndledet på den lille.

Ringe

Som sagt, så køber vi stadig masser af dyre ringe, især hvis det skal være en gave til kæresten, eller en forlovelses ring, eller vielses ringe. Men til almindelig hverdags brug, så er de billige ringe helt ok. Det kan være en pæn og simpel sølv belagt ring med en lille CZ sten i, eller et par spinning ringe i rosaguld, som matcher de nye øreringe du lige har købt.

Halskæder

Halskæder nu om dage skal gerne være simple. Ofte en lille sølv kæde med et simpelt vedhæng eller flere kæder på en gang. Mange syntes også der er sjovt at skifte forskellige vedhæng ud, så man en dag har en lille Disney figur i sølv, for dagen efter at have et vedhæng der ligner pigtråd. Det er hovedsageligt kvinder der går med halskæder, til mænd er halskæder ikke helt så populære som de var for blot 10 år siden.

 Armbånd i børstet stål

Armbånd

Når vi snakker armbånd, så er udvalget meget større, hvis man gerne vil følge moden. Et smart læderarmbånd, eller de populære shamballa armbånd med perler kan være en mulighed. Da klassiske Pandora armbånd er også nogle som vi stadig er meget glade for, selvom de nok ikke helt høre ind under betegnelsen billige armbånd. Lige nu er armbånd med masser af vedhæng, perle armbånd eller flere lag læderremme noget som vi bruger i stor stil. Det kan sagtens være et armbånd til lige under 200 kroner, som er noget vi elsker, frem for et sølv armbånd til 1.500 kroner. Forskellen er blot at det i sølv, er et vi også bruger om 10 år, mens det til 200 kroner, næppe er et vi også går med næste år. Så derfor kan det ofte godt betale sig at smide lidt flere penge efter et kvalitets smykke, frem for blot altid at købe de billige. Andre gang er det måske et smykke som passer til en bestemt bluse eller kjole, og her gør det måske ikke så meget at det så kun er et armbånd eller halskæde, man kun kommer til at benytte i nogle måneder.

Hvor køber vi så billige smykker?

En stor del af os vælger at købe vores smykker online for netop at spare penge. Typisk er priserne på online butikker som Chanti, Zeva eller Vaiva noget lavere end i de fysiske lokale butikker. Men ofte ender vi alligevel med at købe i tøjbutikken, når vi nu alligevel er derinde for at købe et par nye bukser eller accessories. Ofte kan der også være gode penge at spare ved at gå efter aktuelle tilbud. Som f.eks. her på Zeva’s facebook side, finder du altid de nyest tilbud på smykker, samt aktuelle konkurrencer.