Mere info om babyudstyr og babytøj

Som ny forældre er det masser af babyudstyr som skal indkøbes og det kan være svært at finde ud af hvad man lige skal købe. Det satte vi lidt mere forkus på i vores forrige indlæg Essentielt babyudstyr

Men hvad så med alt det andet som findes? Med flere hundrede typer af babyudstyr og legetøj til babyer kan det være svært at finde rundet i tingene.

Babylegetøj til de mindste

Pusletid

En baby skal holdes ren, så her kommer man ikke uden om forskellige pulseting til sit barn.
Man kan til nøds godt skifte sit barn på sofaen, eller bord der hjemme, men det mest optimale er nu engang et puslebord eller puslekommode. Har man lidt småt med plads kan et vægpuslebord også være en god mulighed.
Her har du også mulighed for at opbevare bleer, stofbleer, babypuder, klude og alle de andre ting du har brug for, når barnet skal skiftes.
Men nu er det ikke altid at du er hjemme når det er skifte tid, og her kan man med fordel købe en god kvalitets pusletaske som f.eks. en stokke pusletaske, hvor man kan have alle sine pusleting i.

Babytøj

Noget man altid har brug for er babytøj, men hvad skal man lige købe? Skal det være brugt babytøj online, eksklusivt babytøj fra en smart butik, eller blot noget billig babytøj i den lokale butik? Det mest babytøj købt i Danmark er fri for skadelige stoffer som kan genere dit barns hud. Køber du i udlandet eller brugt, kan du ikke være sikker på at tøjet er EU godkendt og sikkert at bruge for dit barn. Dette gælder også når du køber mærke babytøj brugt, da der desværre også er masser af kopitøj her. Så når du køber tøj til babyer, så køb i en dansk butik eller webbutik. Dette gælder også for kostumer til børn, som eksempelvis halloween tøj til de mindste. Især når det er tale om tøj til nyfødte, er det vigtigt at det er så økologisk som muligt. Dette gælder også for stofbleer, sutteklude, nusseklude osv. Baby tøj kommer du ikke uden om, men der er masser af muligheder for at købe noget som du syntes er smart, og samtidig er godt for din baby.

Babyalarm og vuggedødsalarm

Med en babyalarm eller babymonitor kan du altid høre om barnet sover. De mere eksklusive modeller har også kamera så du kan se hvad dit barn laver. Er man lidt urolig for barnet, kan en god babyalarm give ro i sindet. Det samme er gældende med en vuggedødsalarm, som altid registere om barnet trækker vejret, hvilket i mange tilfælde giver en bedre nattesøvn til dig som forældre.

Autostol til børn

Skal barnet med på tur i bilen, kommer man ikke uden om en autostol. Men skal du vælge de billige autostole eller en dyr autostol? Personligt ville jeg gå langt uden om de billige, da sikkerheden måske ikke altid er helt i top her.

Klapvogn

En klapvogn er genial når barnet bliver for stor til sin barnevogn. Også selvom barnet har lært at gå, bliver små børn hurtig trække når i er ude på tur. Og så er det altså meget nemmere at placere barnet i en klapvogn fremfor at døje med et pylret og træt barn. Klapvognen er også god til at opbevare ting i, som indkøbsvare, ekstra tøj, tæpper osv.
Her kan den fungere lidt som en trækvogn, men er noget nemmere at gå med. En DTV klapvogn er et rigtig brugbart stykke babyudstyr.

Vugge eller slyngevugge

Mange forældre har ikke en vugge til deres små børn, men vælger i stedet at gå direkte til en tremmeseng eller babyseng.
Dette er også fint, men faktisk er det meget nemmere at få barnet til at falde i søvn i en vugge eller slyngevugge.
Fordelen ved en slyngevugge over en almindelig vugge (og babyseng), er at der ikke kommer helt det samme pres på barnets kranie og ryg, hvilket er godt til børn som ikke besvære sig meget i søvne. En slyngevugge giver også en ekstra tryghed til barnet hvilket resulterer i en bedre søvn. Har de ikke vugger eller slyngevugger i din lokale babybutik, så kan du nemt finde en slyngevugge og almindelig vugge online på sider som BabySam, BabyBob, BabyLux eller lignende.

Baby Legetøj

Til de helt små er alt legetøj sjovt, blot det kan løftes, kastes med og puttes i munden. Så her gælder det om at vælge noget som er sikkert for dit barn at sutte på og kaste med.
En simpel bamse eller sutteklud er helt perfekt til de små. Men udvalget er efterhånden så kæmpe når vi snakker babylegetøj at det kan være svært at finde rundt i de mange muligheder. Til de mindste er stof og gummi legetøj at foretrække, men når de bliver lidt ældre er der masser af gode muligheder inden for trælegetøj.

Børne legetøj

Når barnet bliver ældre skal der mere spændende legetøj til. Som f.eks. en flot bilbane eller et sødt legekøkken med legemad. Nu om dage er de fleste legekøkkener i træ da holdbarheden er bedre, og det er sundere for børnene at bide i træ legemad frem for plastik.
Er det lidt mindre børn, kan en gåvogn eller gåstol også være et sjovt stykke legetøj, som samtidig er med til at styrke musklerne i dit barns ben. Dette gør overgangen fra kravl til gang nemmere for dit barn, hvilket alene er rigtig god grund til at overveje en gåvogn. Mulighederne er mange, hvilket er en god ting, for børn bliver meget hurtig trætte af det meste af deres legetøj.