Vælge en Airtrack eller trampolin?

Mange forældre kan godt komme i tvivl om de bør købe en trampolin eller en Airtrack til deres børn. Begge dele kan være rigtig gode til at få dem til at lege på en mere sund måde. Men hvilken af de 2 bør man købe, og hvilke fordele og ulemper er der ved disse typer af gymnastikredskaber? Lad os prøve at kigge lidt nærmere på Airtracken og trampolinen.

Skal jeg købe en havetrampolin eller en Airtrack til haven?

Har man børn som er til aktiv leg i haven, så kan det være rigtig sjov med en trampolin eller en Airtrack i haven. Men hvad skal man lige vælge? Hvad er sjovest eller mest nyttig for dit barn at bruge? Lad os prøve at sammenligne disse 2 redskaber lidt nærmere. Vi ligger ud med den populære Airtrack.

Airtracken

En air track er groft sagt, en gymnastikmåtte som er fyldt med luft. Dette gør at den har lidt den samme elastiske effekt som trampolinen, dog i noget mindre grad. De kommer i forskellige tykkelser og længder så de passer til alle forskellige niveauer og aldre. F.eks. vil en 8 årige pige som lige er startet med gymnastik syntes at en Airtrack mini er det sjoveste i hele verden, men kom hun på en 20cm pro model, ville denne være for svær for hende at bruge. Tog man i stedet en 16 årig dreng med 8 års erfaring i spring gymnastik, så ville han næppe få meget glæde af den lille mini Airtrack, men står glæde af en af de større modeller. Her på Thefrisky finder du lidt mere information disse populære Airtracks.

Airtracks fra Gymplay - en god gymnastikmåtte

Den store forskel på en Airtrack og på en trampolin, er at du ikke blot står op hopper på en air track. Det ville du hurtigt blive træt af. Men i stedet bruger du den til forskellige gymnastik spring som flikflak, araber flikflak, kraftspring eller hvad du har lyst til at spring. Den ekstra elastiske effekt som er i Airtracks, gør at du ofte vil kunne udføre spring som du måske endnu ikke helt har træningen eller styrken til at lave på fladt gulv, samt mere komplekse serier. Så er man typen der elsker spring gymnastik, så gør en Airtrack i haven det bestemt endnu mere sjovt. En stor fordel ved en Airtrax over en trampolin er at den kan hurtigt pakkes sammen når man ikke længere bruger den og fylder ikke ret meget sammenpakket. Når du så skal bruge den igen, pumper du den op på under et minut. Selv med en manuel pumpe, går det ret hurtigt at pumpe Airtracken op.

Læs mere: Kom i form med Airtracks

Havetrampolin

En trampolin i haven eller baggården kan være rigtig sjov. Det er en god måde at få sine børn til at være lidt mere aktive på og samtidig underholde dem. Sørg dog altid for at købe en trampolin med sikkerheds net. Der har været en del trampolin skader, ofte på grund af at trampolinen er i dårlig stand eller manglende sikkerhedsnet. Når det så er sagt, så er det at hoppe trampolin sundt for både dit barns kondition og barnets muskler. I modsætning til en Airtrack så er der mindre kraft på de øvelser du laver på en trampolin, men du benytter den i stedet i længere tid. Så groft sagt kan man sige at trampolinen er bedre for konditionen mens airtracken er bedre for styrke. Et sted for jeg foretrækker trampoliner frem for Airtracks, er til babyer og helt små børn. Her får de noget mere ud af at stå og hoppe på en trampolin med deres mor eller far, frem for at bruge an Air Track. jo bedre trampolinen er, jo mere bliver den brugt. Det er det mønster vi typisk ser hos dem som køber en af de lidt bedre modeller. F.eks. købte en af mine venner en Berg elite champion til sine børn, og nu kommer alle gadens børn der for at lege på deres trampolin. Dette på trods af mange af dem i forvejen selv har en almindelig no brand model.

Læs mere: Så sjov er en Air Track gymnastikmåtte

Når det så er sagt, så er der jo ikke noget i vejen for at du kan have både en trampolin og en Airtrack i din have, så frem du har plads nok til det. Det er 2 så forskellige ting, at dine børn vil kunne bruge begge uden problem. Det er faktisk ret rart at kunne skifte lidt imellem de 2 former. Overvejer du en god trampolin, så kan den nye Berg serie kraftigt anbefales. Der er kæmpe forskel på kvaliteten af en Berg trampolin og så den blå havemodel fra Bilka du ofte ser.
Begge typer af gymnastikredskaber er et godt valg, men personligt ville jeg nok vælge en Airtrack, især hvis ens barn i forvejen godt kan lide at lave vejrmøller, kraftspring, flikflak og den slags. Der er lidt mere gymnastik over Airtracken end over trampolinen, og det gør også at den desværre ikke er for alle. Dog jeg vil tro at langt de fleste børn og unge vil få rigtig meget sjov ud af en Airtrack gymnastikmåtte, også selvom man måske ikke lige er en haj til gymnastik.
Også os voksne har nu og da haft lidt sjov med at prøve vores gamle gymnastik færdigheder på Airtracken, dog er det bestemt ikke helt så elegang som når de unge bruger den.

Airtrack til haven